1884-1892 EVERTON ARE TRAG... PLAYING AT ANFIELD?


Normalt er Everton lillebror og prügelknabe i mange referencesange fra den lokale skare af Liverpoolfans, men ud fra fødselsdato og alder, er Everton faktisk ældre end Liverpool! Dette har blandt andet medført, at klubben tilbage i 1884 blev rykket fra den daværende hjemmebane, Priory Road, til Anfield, for at imødekomme et stadigt voksende og larmende publikum. John Houlding, et medlem af Everton FC, var venner med ejer af stadion John Orrell, og dette venskab affødte et udlån af stadion til de blåklædte bysbørn. 

Ovenstående er noget næsten alle Toffee-fans ved, og det bruges ofte som ammunition i diskussioner mellem de to fangrupper. Det må også betragtes som lidt af en upper hand, og det ville eksempelvis være svært at forestille sig Manchester City spille på Old Trafford eller Arsenal spille på White Hart Lane. Bekendtskabet mellem Everton og Anfield varede knap otte år, men i tiden nåede stadion at blive anerkendt som et af europæisk standard, og der blev sågar rejst tribuner til 8.000 mennesker – til trods for der ofte var op imod 20.000 til kampene. 

Alting har som bekendt en ende, og i 1892 – det magiske år – blev Houlding og Evertons bestyrelse uvenner i en sådan grad, at det medførte at Everton tog turen ovre Stanley Park, til det nybyggede Goodison. 

Enter Liverpool FC and Athletic Grounds Ltd. 
 

Et af de første billeder af Anfield, taget i 1903.