1. Forord


Enhver der har bare en anelse indsigt i Liverpool F.C. ved at de europæiske turneringer og triumfer er en vital del af klubbens DNA. Gennem årtier har scousers rejst Europa tyndt, og oplevet nogle af fodboldens absolut bedste spillere bringe hæder og ære til engelsk fodbold, og vigtigst af alt byen Liverpool. Men selv de europæiske medaljer og trofæer har en bagside. Historierne om medrejsende fans, der bragte skam over den klub de holdte med, findes også, og må ikke glemmes eller gemmes væk.

Årtiers uro bragt til europæiske byer, såvel som på europæiske stadions, kulminerede for alvor en af de sidste dage i maj 1985 på Stade du Heysel i Bruxelles. En tragedie, hvor Liverpool-hooligans forfærdelige angreb slog 39 mennesker ihjel.

Den dag idag omtales Heysel ofte som “den glemte fodboldtragedie”. Og det er ikke helt ved siden af, for det har længe været i alles interesse at fortrænge de dårlige minder. Men det gør det ikke rigtigt af den grund, for Heysel-tragedien er et af de mørkeste kapitler i Liverpool Football Clubs historie. Det var en forløber til den lige så ubærlige tragedie der fandt sted i Sheffield blot 4 år efter, og derfor er det så hamrende vigtigt at vi aldrig glemmer den.

 

Relateret billede

 

In Memoria E Amicizia

 

Daniel Sichlau