1989-1994 HILLSBOROUGH - ETERNAL FLAME & SIDDEPLADSER


Alle Liverpoolfans har hørt om Hillsborough og den forfærdelige tragedie der udspillede sig den skæbnesvangre dag i Sheffield, men mange er muligvis ikke klar over hvordan den formede engelsk fodbold efterfølgende. 15. april 1990 etableredes The Eternal Flame, præcis et år efter tragedien, og denne har været en fast integreret af stadion lige siden. Ankommer man på kampdage (eller en hvilken som helst anden dag), vil der være blomster, billeder og mindeord ved den evige flamme, og de to tavler med 48 navne på hver. Efterfølgende er Anfield hvert år blevet brugt som venue for den årlige Hillsborough Memorial, som blev afholdt for sidste gang i 2016, og der er på stadion en stor connection til hele tragedien. 
 

Eternal Flame på sin nye plads, på Anfields Main Stand.Som sagt medførte tragedien en stor ændring for Anfield. The Taylor Report, som blev udarbejdet efter tragedien, anbefalede kraftigt at alle større stadions i England fik siddepladser, og altså lukkede ned for samtlige ståpladser. Som resultat heraf, spillede klubben sin sidste kamp med et stående Kop 30. april 1994, hvorefter tribunen blev revet ned, og erstattet med siddepladser. En legendarisk en af slagsen – et nederlag til Norwich godt nok, men en højlydt dag på Anfield, som vel nærmest ikke er set siden – med undtagelse af enkelte magiske ”European Nights”. Den dag i dag er der stadig mange der taler om The Kop under de stående dage, og med snak om introduktionen af Safe Standing i England igen, er der måske håb forude. Ovenstående fortid er dog stadig en tyngende størrelse, som ikke helt kan ignoreres, og der er stadig mange omkring klubben og hele Hillsborough Justice Campaign. 
 Dette er – frem til Main Stands udbyggelse i 2015 – den seneste og største ombygning af stadion, som herefter havde det samme look i de 20 år frem. Foruden udbygningen af The Kop, blev også de legendariske Paisley Gates tilføjet til området omkring stadion, og i det hele taget blev hele viben omkring Anfield en lidt anden efter tragedien. 

 
 

 rediger