2016- LAD NOSTALGIEN FORTSÆTTE!


Og så står vi her nu. Mere end 130 år efter begyndelsen. Samme smukke stadion, bare opgraderet. Anfield er nu det sjettestørste stadion i England, og det femtestørste hvor der bliver spillet klubfodbold regelmæssigt. Frem for at få et sjæleløst ”bowl-stadium” som det er set i både London og Manchester, har man valgt at holde fast i beliggenhed, og den klassiske engelske kasseform på stadion, og sjælen – de vanvittige momenter, samt hjerteskærende nederlag og smukke gestus til Hillsborough, forbliver intakt, på samme matrikel i L4, som det lå på da det hele startede i 1884. 

Resterne af Annie Road End Crew kan stadig have sin faste referenceramme i den lokale ende, The Park vil stadig huse lokale og wools, The Solly er stadig go-to for de lokale i North Face. Alt kan være som det plejer, udover et renoveret område som – til trods for en del ømtålelighed om emnet grundet genhusning (eller mangel på samme), fortjente en solid renovering. Og det er blevet flot. Nogle mener det er for amerikansk, men alt i alt har det stadig charmen intakt. De nye områder er blevet gjort hyggeligere, og madtilbuddene er bedre end før, og de der ønsker at holde sig til de traditionelle beværtninger og områder, som nævnt ovenfor, har stadig rig mulighed for det. Anfield har fået en bredere approach, og det klæder – i min ydmyge optik – området bedre. 

Englands stolteste og bedst dekorerede fodboldklub fortjener et stadion som har lige dele historie og storslåethed. Med udsigt til en udbygning af Anfield Road End i fremtiden, er der blot belæg for en endnu større fodboldoplevelse, og det skal vi glæde os til som fans. Det ventes at arbejdet bliver påbegyndt indenfor dette årti, men endelig udmelding fra klubben lader stadig vente på sig. Til da: 
 

All around the fields of Anfield Road 
Where once, we watched the King Kenny Play 
We had Heighway on the wing 
We had dreams and songs to sing 
‘bout the glory, round the fields of Anfield Road

 

 

Oprindelig artikel bragt på lfcfamily.dk den 1. september 2016 af Cillian Murphy.