5 TING VI HOLDER ØJE MED DENNE PRESEASON ?>


  • FLERE STATISTIKKER


5 TING VI HOLDER ØJE MED DENNE PRESEASON


Torsdag aften spiller Liverpool sin første preseason-kamp. Modstanderen er Tranmere Rovers, og selvom adskillige profiler stadig ligger på en luftmadras i poolen med en kold øl i hånden, så er det måske alligevel værd at se med når Klopp og co. tager hul på forberedelserne til den nye sæson.

Vi kommer her med 5 af de ting som vi vil holde øje med i den kommende måneds preseason:

 

1. Hvor god er Sepp van den Berg?

Der var nok en Liverpool-fan eller to der måtte ty til Google, da det hollandske forsvarstalent Sepp van den Berg blev præsenteret som sommerens første signing. Den blot 17-årige centerback, hentet i PEC Zwolle, blev rost til skyerne for sit talent og sit potentiale, men hvor god er han egentlig? Det er noget af det vi ser frem til at få svar på i løbet af denne preseason, omend at kampene og deres udfald altid skal tages med et gran salt. 

Har du stadig ikke helt styr på hvem ham Sepp egentlig er, så kan vi henvise til vores Academy-ekspert Patrick Pilovs analyse af Sepp van den Berg

 

2. Kan Rhian Brewster tage skridtet op?

Det er efterhånden rigtig mange år siden at Liverpool sidst har fostret en vaskeægte klasseangriber i egne rækker, så det er ikke så underligt, at adskillige fans håber på at Rhian Brewster bliver den næste. Selvom Brewsters flirt med førsteholdsfodbold i Liverpool har været udfordret af skader og en plads bagerst i køen, så er der mange der krydser fingre for, at denne sæson kan blive den, hvor Brewster kan tage det afgørende skridt frem. Efter Daniel Sturridge’ exit er der måske en plads til en mand som Rhian. Vi vil holde skarpt øje med Brewster denne sommer.

 

3. Er Ox endelig fit for fight? 

Oxlade-Chamberlain havde en stor aktie i det flotte forår som Liverpool havde tilbage i 2018. Det er nok de færreste City-fans der har glemt, hvordan Ox raserede både midtbanen og netmaskerne. En grim skade satte ham dog ud af spillet mod Roma i den ene semifinale. Et år efter og hundredevis af timers genotræning senere meldte han sig igen under fanerne, og selvom det blev til et par små indhop i dette forårs afslutning, så var det svært at blive klog på hans fysiske tilstand. Vi venter derfor spændt på at se, om Oxlade-Chamberlain er tilbage på 100 procent eller om hans krop stadig lider under den karrieretruende skade. Vi håber på det første.

 

4. Hvem bliver backups på backs?

Det er mange år siden at Liverpools defensiv har været i så god forfatning som den er netop nu. Én af dem der ikke har en aktie i den transformation er Nathaniel Clyne. Han har døjet med skader og har retfærdigvis måttet overlade startpladsen til en uhyre formstærk Trent Alexander-Arnold. Rygterne svirrer stadig vedrørende Clynes fremtidsplaner, men umiddelbart er han checket ind på Melwood og forventes også at komme i aktion i den første del af preseason. Men har han stadig det der skal til for at være med? Og kommer han til at være en gardering for Andy Robertson på venstrebacken, nu hvor Klopp tydeligvis foretrækker Gomez som back up til Alexander-Arnold? 

Og så er der Adam Lewis som nok er af den overbevisning, at han skal være første mand i køen efter Robertson. Nu hvor Alberto Moreno er væk bør det også være hans absolutte topprioritet at blive backup på den position, også selvom James Milner stadig gør det hæderligt. Hvis Lewis skal gøre alvor af sine ambitioner skal han også slå til denne sommer. Og dét kommer vi til at holde øje med om han gør.

 

5. Hvor er Harry Wilson niveaumæssigt? Og bliver han denne gang?

Når Liverpools offensive maskineri hostede i den forgangne sæson var mange parate til at bortføre en storspillende Harry Wilson i Derby. Her stjal han ofte overskrifter for sine flotte præstationer. I alt blev det til 17 mål i 46 kampe og et kraftigt vink med en vognstang om, at han var klar til større udfordringer. Nu er han tilbage i folden, men hvor ligger han niveaumæssigt i forhold til sine holdkammerater? 

Bliver han denne gang, ryger han afsted igen på lån eller sælges han med en tilbagekøbsklausul? Vi ser frem til at få svar på vores spørgsmål.


Første preseasonkamp for Liverpool er mod Tranmere Rovers. Den spilles torsdag kl. 20.30 og vises på TV3 Sport samt Viaplay. 

 

Husk! 
...at vi uploader en ny episode af vores podcast Kopcast på fredag, hvor vi smider første preseason-udsendelse ud. Her diskuterer vi transfermarkedet, kampen mod Tranmere og meget mere. Søg efter 'Kopcast' i din podcastapp og abonnér.
Kunne du lide denne artikel?
Seneste nyhederBliv medlem - FRA KUN 25,- pr. måned