BUSKELYSEN: FORTJENT PREMIERESEJR ?>


  • FLERE STATISTIKKER


BUSKELYSEN: FORTJENT PREMIERESEJR


Endelig! Ventetiden var forbi. Næsten tre måneder siden sidste Premier League-kamp. Nuvel ja, der var selvfølgelig Community Shield-kampen i søndags, men det her var starten på den rigtige sæson.

Den sæson, hvor vi forhåbentlig, kommer til at hjemtage PL-trofæet og sikrer os det første engelske mesterskab i 30 år næste sommer.

Et veloplagt og højtsyngende Anfield var på fra første minut og det samme var Liverpool, der spillede en på mange måder strålende 1. halvleg og en mindre imponerende 2. halvleg, hvor der i perioder blev slækket på koncentrationen og det i begge ender af banen.

Vurderet over en hel kamp, var der klasseforskel, på trods af rust der skulle bankes af, mellem det der kaldes for Europas bedste fodboldhold og så oprykkerne fra Norwich City, hvilket de samlede sejrscifre på 4-1 da også antyder.

Ordet klasseforskel, er måske ikke helt fair at benytte. For Norwich var faktisk ganske godt med, i hvert fald rent offensivt, men derimod så haltede defensiven noget så gevaldigt hos dem og det formåede Liverpool at straffe effektivt, ved at sætte dem skakmat på bare en halv time.

Et selvmål til 1-0, en mindre gave til 2-0 og utrolig svag opdækning på et hjørnespark til 3-0, betød en solid Liverpool-føring, inden gæsterne havde fået set sig om. Ved flere lejligheder sad jeg med tanken om, at Liverpool kunne score nærmest hvornår det passede dem. Det var endda selvom Norwich selv formåede, at producere tre pæne chancer i den anden ende.

Udslagsgivende var den store effektivitet på den sidste tredjedel af banen. Når Norwich kom i boksen, var de langsomme, ubeslutsomme og blev hurtigt overmandet. Når Liverpool kom i eller nærmede sig boksen, så var de både opfindsomme og beslutsomme samt hurtige i tanke og handling.

Udslagsgivende, som jeg så det, var også at The Canaries insisterede på at spille bolden kort ud fra keeper Tim Krul, en mand de i øvrigt skal være glade for. De havde ligeledes en besynderlig holdning til at mange af boldene skulle spilles centralt op igennem midterzonen. Det var guf for Liverpools offensiv og for måden Jurgen Klopp ønsker at presse på. Norwich-manager Daniel Farke burde da vide bedre. Det virkede naivt. Den nye regelændring om, at bolden ikke længere skal spilles ud af målfeltet ved målspark, kan jeg godt lide og jeg kan kun håbe på, at mange Premier League-hold vil prøve at spille den ud, når de møder Liverpool. Det forekommer naivt, men det vil passe mig helt fint.

Skal jeg spejde efter lidt negativt hos os selv, så må det blive den tendens der var til sjusk eller mangel på koncentration, der til tider var, når vi taler om vores egen defensiv. Det mønster har vi set lidt til i pre-season også, hvilket kostede en del scoringer imod os. Da Norwich scorede, var det rimelig simpelt og nemt, at splitte vores forsvar ad. Det kan godt være en lille smule bekymrende, fordi de med større effektivitet, kunne have gjort det mere end den ene gang. Det er heldigvis stadig tidligt på sæsonen og jeg tænker, at det nok skal blive rettet ind.

Jeg har som sådan ingenting at udsætte på Joe Gomez, men jeg kan alligevel ikke lade være med at føle lidt med Joël Matip. Tysk-camerouneren satte sjældent en fod forkert i perioden fra januar og frem til juni måned, hvorfor det må være en bitter pille for ham at sluge, at han er degraderet til tredjevalg. Jeg siger ikke, at han er hverken verdens, Europas eller Liverpools bedste centerback, men en gammel klassisk tankegang i en efterhånden halvgammel mand som mig, er dog, at han næppe kan have spillet sig af holdet. Han har en anderledes modenhed og til dels også ro samt udstråling i sit spil, som Gomez ikke har endnu. Gomez er talentet og skal selvfølgelig spille på et tidspunkt, men det ændrer ikke på, at jeg synes det er hårdt overfor Matip, der forleden blev 28 år og har behov for at spille.

Det værste ved kampen var helt klart Alisson Beckers skade. Forlydenderne fra Jürgen Klopp går på, at der er tale om en læg-skade og at han er ude af kampen mod Chelsea i Super Cuppen på onsdag og måske også længere tid. En læg-skade kan dog snildt tage et sted mellem 6 til 12 uger at komme sig helt over. Det er positivt, hvis det ‘bare’ er læggen. For jeg så straks spøgelser og tænkte med det samme, at det lignede en overrevet akillessene. Måden hvorpå Alisson efter sit målspark hvor han gled eller faldt, kiggede bagud for at se hvem i alverden det var, der havde fjernet benet under ham, kunne minde om det vi har set med andre keepere, når deres akillessene er sprunget.

Rent faktisk er en overrevet akillessene nok hovedårsagen til, at jeg er fed. Det skete som 17 årig og jeg trøstespiste så det baskede i flere måneder. Det var jo synd for mig. Nu om dage spiser jeg bare.

Jeg håber og beder til at Alisson ikke er ude ret længe. Et fravær på 5-9 måneder havde været uoverskueligt, især når det skete blot et døgn efter at transfervinduet lukkede. Adrian - vores nye keeper, betragter jeg på niveau med Simon Mignolet og skal nok klare skærene, såfremt Alisson altså kun er ude i en overskuelig periode. Taler vi over en lang periode, så bliver jeg dog for alvor bekymret. Det er klart, at når jeg indleder analysen her med at vi forhåbentlig hjemtager mesterskabet, så skal alt gå op i en højre enhed, herunder at nøglespillere ikke skades i en længere periode. Lad os se. Lad os be’.

Ellers glædes jeg over et par gode individuelle præstationer og nogle flotte momenter undervejs i kampen. Eksempelvis synes jeg, at både Roberto Firmino og Mohamed Salah så skarpe ud og det på trods af, at de begge har haft en afkortet ferie. Jeg synes også at Andy Robertson og Jordan Henderson kom med god energi og udstråling. Trent Alexander-Arnold skal ikke fremhæves for sin generelle præstation, men hold da op for en assist til Divock Origis 4-0 scoring.

På onsdag er der UEFA Super Cup. Mødet mellem Champions League- og Europa League-vinderne. Jeg tror vi napper Chelsea. Næste kamp om point i Premier League er på næste lørdag. En tur til Sydkysten og Southampton. Aldrig rart, men et sted der skal vindes, hvis vi skal tale med hvor det er sjovest - og dét skal vi.

Herligt for første gang - og forhåbenligt langtfra den sidste gang i sæsonen, at kunne skrive denne linje, omend den selvfølgelig er skrevet med et smil på læben:

LIVERPOOL, TOP OF THE LEAGUE!
Kunne du lide denne artikel?
Seneste nyhederBliv medlem - FRA KUN 25,- pr. måned