Extra: MICHAEL OWEN - THE BOY WONDER ?>


  • FLERE STATISTIKKER


EXTRA: MICHAEL OWEN - THE BOY WONDER

Cardiff, 12 maj 2001. Solen skinner. Der er pissevarmt. Prins Andrew er dybt inde i sit venskab og fælles perversitetsfælleskab med Jeffrey Epstein, da han trykker hånd med de 22 mænd fra Arsenal og Liverpool FC, der skal spille dette års FA Cup finale.

Der er to grunde til, at Liverpool FC halvfems minutter derefter kan lade sig krone som vindere af den dengang prestigefyldte turnering. Verdens ældste pokalturnering.

Den ene grund er, at Stéphane Henchoz laver den bedste Liverpool-redning, der er set - pre-Alisson mod Napoli. Det nærmer sig et mirakel på størrelse med Istanbul, at Arsenal ikke får tilkendt et straffe og schweizeren et rødt kort der.

Den anden grund skal findes i Michael James Owen. Da Patrick Berger med det underskønne hår tordenfoden smider en bold fra Liverpools banehalvdel ud i venstre side og i nærheden af den stadigvæk purunge Owen, sker der noget, som gør, at Owen for altid vil være forbundet med en Liverpool-pokal. Som McManaman og League Cup-finalen mod Bolton i 1995 og senere hen Steven Gerrard mod West Ham i 2006.

Der er stadigvæk arbejde for Owen at gøre, da bolden kommer i nærheden af ham. Masser af arbejde. Og selvom hans imponerende drive og fart allerede har lidt under den hamstring-skade, han får på Elland Road i 99, så maser af han sig alligevel ved hjælp af speed og fysik forbi Dixon og Adams og scorer sejrsmålet. Et imponerende mål.

Et ufortjent mål. Ufortjent, fordi Arsenal har været Liverpool totalt overlegen hele kampen igennem. Men det er ligegyldigt. Fuldstændig ligegyldigt. For det er Liverpool, der står med pokalen – og sidenhen en historisk treble.

Og Michael Owen? Han får endegyldigt skrevet sit navn i den engelske fodboldhistorie og Liverpool FC-folklore. Eller det troede vi alle sammen den eftermiddag, aften og nat, hvor vi festede igennem med vores liv og ungdom foran os.

Kunne du lide denne artikel?
Seneste nyhederBliv medlem - FRA KUN 25,- pr. måned