BUSKELYSEN: TRÆT AF TRÆTHED


  • NÆSTE KAMP
  • FLERE STATISTIKKER


BUSKELYSEN: TRÆT AF TRÆTHED


I juli måned hvert år, afholdes årets Landliggerkamp på Højsandet i Rørvig. Ved et par lejligheder har jeg overværet disse kampe, fordi jeg har holdt min sommerferie i området. Det er en kamp mellem det lokale Old Boys hold fra Rørvig IF og så Landliggerholdet, der typisk udgøres af tv-berømtheder og ældre pensionerede landsholdsspillere. 

 

Der er normalt flot solskinsvejr og sommerstemning på stadion til sådan en showkamp. En fodboldkamp i meget lidt ophidset tempo. Benene ser trætte ud før kampens dommer nærmest får fløjtet opgøret i gang og bolden drives rundt i langsommelighed.

 

Faktisk gav dagens kamp mig lidt flashbacks til disse sommerferiestunder i Odsherred. 

 

Sløvt tempo, energiforladt, masser af fejlafleveringer og dårlige indlæg. 

 

Eneste forskel var vel egentlig de mange mål og ikke mindst målchancer, der plejer at være i Landliggerkampene. 

 

Vil du da rende og hoppe! Det her er simpelthen så tåbeligt og så unødvendigt. 

 

Nu er vi, med stor sandsynlighed, pisket til at vinde hjemme over Brighton i den allersidste spillerunde, hvis vi vil med i næste sæsons udgave af det forjættede land, Champions League. 

 

Bevares, vi kan selv afgøre det. Endda to gange. Kikser det på Anfield om en uge, så får vi en sidste chance i Kiev den 26. maj. 

 

Men jeg synes det er unødvendigt. Vi har haft alle odds med os og det hele har været serveret på et sølvfad: Vind to ud af fire kampe mod West Bromwich Albion, Stoke City, Chelsea FC og Brighton & Hove Albion. 

 

Det er nu kikset i de tre første af de i alt fire forsøg. 

 

Endnu et bevares kommer her: Tottenham kan stadig nå at dumme sig mod Newcastle og Leicester, det samme kan Chelsea mod Huddersfield og Newcastle. 

 

Er det mon Rafa Benitez vi igen skal sætte vores lid til? Newcastle kan ihvertfald komme til at spille en vigtig brik i det samlede top 4 puslespil. 

 

Begrebet det seneste stykke tid og undervejs i dagens opgør på broen, samt her i timerne efter, er åbenbart at Liverpool-holdet er trætte. 

 

Træthed er tilsyneladende en plausibel forklaring på, at når spillerne går på arbejde og ikke udfører det job som de bør, ja så er det faktisk i orden, fordi man jo er træt. 

 

Jeg er sgu også træt indimellem. Jeg kender mange andre der siger det samme. De er trætte, men alle passer de og udfører de deres job, uden slinger i valsen. 

 

Jeg må indrømme, at jeg bliver en kende irriteret over det faktum, at det er legalt at være træt, fordi det har været en lang sæson og fordi der er mange skader. 

 

Jeg har det ganske enkelt sådan, at managers ikke på vegne af sine spillere, bør klage over at man er træt, blot fordi man spiller kampe lørdag/tirsdag eller søndag/onsdag - og derudover i øvrigt selv kan dosere den øvrige træningsmængde og indholdet af den. 

 

Det er muligt, at det er en kontroversiel melding at komme med og jeg kunne da helt indlysende også godt se i dag, at der var spillere der så trætte ud, som Robertson, Milner, Salah osv. For mig må det bare aldrig blive en hovedårsag til mindre gode eller deciderede dårlige resultater. 

 

Jeg er enig i, at det er svært for tiden, når man er tvunget til at benytte de samme spillere igennem alle kampe. Da Jordan Henderson afløste Nathaniel Clyne, så vi vel de 11 spillere der også starter på NSC Olimpiyskiy den 26. marts, såfremt der ikke tilføjes yderligere skader til den decimerede trup. 

 

Vi har alvorlige udfordringer på den kvalitative bredde i øjeblikket. Der er dybest set ingen med bare en lille smule kvalitet, til at presse Trent, Lovren, Robertson, Hendo, Milner og Gini (De tre forreste, på trods af nul mål i dag, skal slet ikke presses nogen steder hen). 

 

Det er selvfølgelig bekymrende. Derfor er det da også betryggende, at foruden Naby Keita, har Jürgen Klopp meldt ud, at man er parate til at tilføre kvalitet til truppen i sommerpausen. Men den rigtige kvalitet, tænker jeg kræver CL-bold på Anfield i 18/19. 

 

Det er ikke nødvendigvis på Stamford Bridge at Liverpool bør vinde. Jeg kan sagtens få øje på, at det er en ganske god modstander, sådan generelt. Men jeg synes bare heller ikke de var noget at råbe hurra for. Det var Eden Hazard til gengæld. Hold kæft han er en nydelse. Men derudover synes jeg egentlig, at de virkede omtrent ligeså tamme som vi selv gjorde. Derfor er det blot endnu mere irriterende at komme derfra helt uden point. 

 

Selvom jeg er lettere frustreret og i nogles øjne måske endda ret negativ, så er jeg dog stadigvæk optimistisk og nu vi må så bare satse alt på ét bræt, når Brighton skal på besøg. Selvfølgelig tror jeg på, at vi gør arbejdet færdigt, så vi kan opfylde det erklærede sæsonmål. 

 

Men hvor havde det dog været rart, at vi kunne give plads til Mignolet, Clyne, Klavan, Moreno, Woodburn, Lallana, Ings og Solanke - når nu vores faste spillere  er så trætte som de er.
Kunne du lide denne artikel?
Seneste nyheder