FABINHO – EN PERFEKT KLOPP-SPILLER


  • NÆSTE KAMP
  • FLERE STATISTIKKER


FABINHO – EN PERFEKT KLOPP-SPILLER


Liverpool havde ikke tænkt sig at lade os fans gå for længe med sorgerne efter weekendens Champions League-finale, da den brasilianske midtbanespiller Fabinho blev købt i Monaco mandag aften. I den forgangne sæson var det Liverpool, der stjal overskrifterne i fodbold-Europa grundet vores flotte præstationer i Champions League, men året før var det Monaco.

Klubben fra fyrstedømmet nåede semifinalen i Champions League og nedlagde undervejs Manchester City og Dortmund, inden Juventus blev endestationen. Samtidig lykkedes man med at vælte normalt så suveræne PSG fra tronen med suveræne 95 point efter at have scoret 107 mål alene i ligaen.

Selvom Monaco har finansiel opbakning fra russiske Dimitri Rybolovlev, har man dog valgt at fokusere på at udvikle spillere og sælge dem dyrt videre og efter den flotte sæson, blev holdet ellers også flået.

Benjamin Mendy – Manchester City

Bernardo Silva – Manchester City

Tiémoué Bakayoko – Chelsea

Kylian Mbappé – PSG

Tilbage stod Thomas Lemar og Fabinho. Førstnævnte har vi været kædet sammen med jævnligt gennem sæsonen, mens sidstnævntes mest sandsynlige destination har lignet Manchester United – indtil mandag aften, hvor brasilianeren blev præsenteret små to timer efter rygterne begyndte at køre.

En alsidig spiller

Fabinho har langsomt men sikkert opbygget sig et navn, inden han nu får sit store skifte som 24-årig. Som så mange andre brasilianere, begyndte den europæiske karriere i Portugal hos Rio Ave i 2012, men straks blev han udlejet til Real Madrid, hvor han primært figurerede hos Castilla, selvom det blev til én kamp på førsteholdet mod slutningen af sæsonen.

Monacos veludviklede sans for talent så noget i den langlemmede brasilianer på 189 centimeter, og hentede ham også på lån til at starte med. I det mest af sin karriere indtil, havde han primært figureret på højre back.

Det ændrede sig, da Leonardo Jardim overtog Monaco i 2014. Han så flere kvaliteter i Fabinho og begyndte at anvende ham på midtbanen, hvor han har spillet siden. I successæsonen var det primært ved siden af Bakayoko i Jardims hyperoffensive 4-4-2-formation, hvor han ofte var med til at komme i feltet, når Monaco-offensiven havde lagt det første pres, mens han også arbejdede benhårdt og vandt bolde, når Monaco var i defensiven. Han er både stærk og relativt hurtig.

I den sæson scorede han 12 mål – 9 af dem var på straffespark. Det er nemlig en af hans andre kvaliteter, da han har scoret 19 gange og brændt én i sin karriere indtil nu.

I Monaco har han nærmest udelukkende været en del af en to-mands midtbane, siden han blev rykket frem der, og det spændende bliver, hvordan Jürgen Klopp vil bruge ham i Liverpool.

”Han har evnerne og mentaliteten til at spille på det højeste niveau på flere forskellige pladser. Han kan være 6’er, 8’er og 2’er,” lyder det fra Klopp om den nye brasilianer.

Mit bud er, at vi også kommer til at se Fabinho tage løb ind i feltet, som han har gjort det i Monaco, men hvis Alex Oxlade-Chamberlain vinder sin plads tilbage – formentlig ved siden af Naby Keita – så vil Fabinho nok være den bagerste af de tre.

Det efterlader selvfølgelig spørgsmål om hvilke roller vores to kaptajner, Jordan Henderson og James Milner, kan forvente i den kommende sæson, men vi har selvfølgelig først og fremmest brug for bredden. Og det er endnu for tidligt til, at jeg vil komme med et bud.

At bygge et hold

Jürgen Klopp har flere gange talt om, hvor vigtigt det er for ham, at en spiller har den rette personlighed. Som fan er det selvfølgelig svært at vurdere udefra, men Fabinho har arbejdet stenhårdt for Monaco i fem år, og selvom det ikke blev til det store skifte sidste sommer, så har han trukket i arbejdstøjet igen i år og arbejdet videre.

Klopp roser også Fabinhos person – før han siger noget om spilleren Fabinho.

”Vi har hentet en fantastisk spiller, men også en spiller, som jeg synes er en ligeså fantastisk person.”

”Han har en sød familie også. At få en spiller som ham ind i omklædningsrummet gør os kun endnu stærkere. Det vi har, når det kommer til miljøet på Melwood og i truppen betyder, at en nytilkommet spiller skal være af samme statur. De skal have fantastiske kvaliteter både som spiller og menneske.”

Det blev til 230 kampe og 31 mål i Monaco på fem år. Han er desværre ikke udtaget til det brasilianske landshold til VM-slutrunden, selvom der var snak om, at han skulle afløse skadede Dani Alves på højre back selvom Fabinho ikke spillede pladsen én eneste gang i den netop overståede sæson. Foreløbigt er det blevet til fire landskampe – den seneste i 2016. Men på den defensive midtbane er der også hård konkurrence med Real Madrids Casemiro og Manchester Citys Fernandinho.

Med Fabinho får vi øvrigt den spiller der:

Vandt flest tacklinger i Ligue 1 i 2017/18 (112)

Lavede flest afleveringer (1980)

Vandt flest hovedstødsdueller (99)
Kunne du lide denne artikel?
Seneste nyheder