KOMMER DER TROFÆER TIL ANFIELD I ÅR?


  • NÆSTE KAMP
  • FLERE STATISTIKKER


KOMMER DER TROFÆER TIL ANFIELD I ÅR?


Af Mads Tranemose

Der sker spændende ting og sager i den røde del af Liverpool, og sjældent har optimismen været større for den kommende sæson. Vi har en dygtig og karismatisk manager. Vi har et hold, der har bevist sig i Premier League og Champions League. Og ikke mindst har vi fire klassespillere tilføjet til truppen i sommerens transfervindue!

Glæden står dog ikke ubestridt alene, da man som Liverpool-fan nok har oplevet lignende energier før sæsonen, hvor troen på holdet desværre ikke holdt i praksis. Sæsoner hvor ”our year” igen blev ”next year”, og pokaler endnu engang udeblev. Dermed ikke sagt, at en sæson kun skal bedømmes på pokaler, men projektet Liverpool FC under Jürgen Klopp er nu så langt, at ambitionerne ikke kan være anderledes. Der skal trofæer hjem til Liverpool – og bare rolig reds. Det kommer der også.

Hvorfor er dette ikke endnu et ”next year is our year” for Liverpool? Det er det ikke, fordi der er nogle helt klare forskelle fra mindre succesfulde sæsoner og så til denne.

Hvad er nyt?

#1 Der er ikke solgt nogen bærende spillere. Sådan formulerede Klopp det selv. Ingen Torres, Suarez eller Coutinho har forladt projektet eller drømmer sig mod sydligere himmelstrøg her i transfervinduets sidste dage. Og det er ikke fordi, vi ingen eftertragtede stjernespillere har. Forskellen er, at det er fedt at spille i Liverpool, og troen på, at det bliver endnu federe i fremtiden, er der også.

#2 Der er kommet forstærkninger på de helt rigtige pladser. Fabinho, Keïta, Alisson og Shaqiri er kommet til Liverpool. Smag lige engang på det. Den så omtalte øverste hylde på transfermarkedet er endelig blevet tilgængelig. På mange måder har dette tranfervindue være sigende for, hvordan Liverpool FC har taget springet op til igen at være en af de bedste klubber i verden. Det har vist, hvordan vi står forrest i køen foran konkurrenter, der i mange år har skubbet os til side.

#3 Bredden er den bedste, vi har haft, så længe jeg kan huske. Vi skal ikke længere tilbage end til Brendan Rodgers' sidste sæson som manager for at finde en sæson, hvor A-kæden ville blive overmatchet af den nuværende B-kæde. Det vil komme os til gode i en lang Premier League-sæson, men vil især være vigtigt i de pokalturneringer, hvor vi de seneste år har skuffet.#4 Målmandsposten er løst (forhåbentligt). Med verdensrekordkøbet af Alisson Becker må vi forvente en mere solid målmandspræstation end Karius eller Mignolet kunne præstere.

#5 Klopp har fået lov at sætte sit eget hold. Det er lidt opsummeringen på de forrige fire punkter: Truppen er stærkere, end den har været i mange år, og så er den udvalgt af manden med styrepinden, så den yder optimalt og passer til vores spilsystem.

Jeg tror på, at Liverpool vinder en pokal i år med ovenstående fem punkter som begrundelse. Det er punkter, hvor flere af vores engelske konkurrenter ikke har gjort det lige så godt. I Chelsea og Manchester United kæmper man for at holde på nøglespillere som Eden Hazard og Anthony Martial. Samtidig har ingen af dem forstærket sig i samme grad, som Liverpool har. Hvor er det fedt at være Liverpool-fan lige nu.

Hvad går vi efter?

Hvis man som mig tror på pokaler, melder det næste naturlige spørgsmål sig hurtigt: Hvilke(n)? Her bliver det lidt mere tricky og måske endda lidt selvmodsigende, da jeg har svært ved at pege på, hvilket trofæ vi egentlig vil vinde.

Førsteprioriteten må alt andet lige være Premier League, hvor Liverpool har en reel chance for at vippe Manchester City af pinden. Det er dog nemmere sagt end gjort. City havde en historisk god sæson sidste år, og intet tyder på, at de har tænkt sig at sætte farten ned.

Værd at bemærke er, at Liverpool er spået som førsteudfordrere til at vinde Premier League af bookmakerne. Det betyder, at vi er over hold som Manchester United, Chelsea, Tottenham og Arsenal. Men favoritter er vi trods alt ikke.

Klopp har prioriteret Champions League højt, og det tror jeg, han vil gøre igen. Man må også bare erkende, at turneringen er vanvittig svær at vinde, og at chancer som i foråret ikke nødvendigvis kommer hvert år. En anden mulighed er FA Cuppen, som Klopp ikke har prioriteret særlig højt de seneste år. Her vil den øgede bredde dog komme os til gode.

Når vi træder ind i turneringen efter nytår, vil det ikke være med trætte førsteholdsspillere efter et langt juleprogram eller uprøvede ungdomsspillere hentet hjem fra lån i League 1. Vi kommer til at stille med topmotiverede seniorspillere med solide CV, der er på jagt efter en måde at tvinge sig ind i startopstillingen i anden halvdel af sæsonen.

Sidst, og nok også mindst, kommer vi til Carabao Cup. Det er selvfølgelig en mulighed, men jeg tror Klopp og Co. har større ambitioner end det. Kommer vi igennem de første runder, skal man dog ikke være blind for, at den lille pokalturnering udgør en god mulighed for de store hold for at tage "et tidligt trofæ" og dermed lægge en dæmper på presset i resten af sæsonen.

Liverpool er så stærke, at de har en mulighed for at vinde alle turneringer de stiller op i. Derfor spår jeg også minimum et trofæ, men hvilket det bliver, tør jeg ikke spå om. Der bliver uden tvivl lagt mest energi i Premier League og Champions League, men skulle der opstå muligheder i pokalturneringerne, tror jeg, at drengene er klar til at gribe dem.
Kunne du lide denne artikel?
Seneste nyheder