BUSKELYSEN: JAMMERLIG INDSATS ?>


  • FLERE STATISTIKKER


BUSKELYSEN: JAMMERLIG INDSATS


Hold kæft hvor var det en jammerlig præstation jeg var vidne til nede på Rajko Mitic Stadium i Beograd. Jeg er faktisk tæt på chokeret. Det er store ord fra mig, for jeg plejer nu nok at kunne anskue de positive elementer fra Liverpools præstationer, uanset hvor dårlige de har været, men det har jeg ganske enkelt svært ved ovenpå denne her indsats. Uden sammenligning sæsonens hidtil ringeste kamp.

 

Der var vilje, indstilling, kvalitet og initiativ til forskel. Det er nok det jeg er allermest chokeret over. Jeg ved skam godt at Røde Stjerne kan være frygtindgydende på hjemmebane, men jeg havde alligevel regnet med en forholdsvis komfortabel udebanesejr. Det var vi end ikke i nærheden af.

 

Vi var fuldstændig initiativløse igennem alle 90 minutter.

 

1. halvleg var nok værst. Det siger jo selvfølgelig sig selv, når nu det var her at Røde Stjerne scorede to gange. Men når vi ser på betingelserne i 2. halvleg, hvor serberne bare stillede sig ned foran eget straffesparksfelt og lod Liverpool være mest på bolden, så er jeg faktisk ligeså skuffet over at vi ikke var mere opfindsomme og ikke var i stand til at svinge noget taktstokken mere. Så i min verden var det en nærmest ligeså skidt 2. halvleg.

 

Der var en generel mangel på kreativitet. Det var faktisk håbløst. James Milner spillede direkte forfærdeligt. Han var ét stort frispark, var dårlig i sit pasningsspil og lignede en spiller der trænger til ferie. Adam Lallana, fra hvem kreativiteten burde komme fra i en sådan kamp, ledte og ledte, men uden at finde rytme. Gini Wijnaldum var heller ikke på sit sædvanlige niveau - og det betød samlet set at der intet kom fra vores midtbane.

 

Jeg spørger faktisk mig selv, hvad det egentlig var jeg så i 2. halvleg? Så jeg virkelig Sadio Mané nærmest spille højre wingback? I så fald, så var det ikke noget han slap specielt godt fra. Vi blev ikke voldsomt meget farligere og jeg havde lidt svært ved at se idéen i at bringe Joe Gomez ind lige efter pausen som en tredje centerback.

 

Hvorfor ikke bare - når man vælger at skifte Gomez og Roberto Firmino ind fra 2. halvlegs start - sætte tingene op som vi er vant til? Altså Gomez direkte for Trent Alexander-Arnold på højreback-pladsen og Firmino direkte for Daniel Sturridge på toppen, mens Mohamed Salah og Mané så var på deres sædvanlige kanter, krydret med en voldsom aggressivitet. Det havde jeg foretrukket. Det tror jeg på kunne have vendt kampen. Her bagefter sidder jeg tilbage med et indtryk af at vi lignede et fodboldhold der ikke anede hvad det var de foretog sig i de sidste 45 minutter.

 

Det så sgu klovnagtigt og dumt ud ved flere lejligheder. Vi mistede ofte bolden, så ud til at have svært ved at stå fast på banen og afleverede i blinde med håb om at ramme en lilla medspiller.

 

Men værst, ja allerværst, var nok det sløje tempo. Det gik virkelig langsomt til tider. Der manglede eksplosivitet, foruden føromtalte opfindsomhed. Her savnede jeg virkelig en type som Alex Oxlade-Chamberlain. Han ville have sat fart og være kommet med noget fandenivoldskhed. Det havde bestemt også været gunstigt hvis Xherdan Shaqiri havde spillet, men sådan skulle det ikke være.

 

I 1. halvleg synes jeg vi lod dem komme alt for nemt til fadet. Der vil altid blive scoret på en standardsituation nogle gange i løbet af en sæson og ethvert godt fodboldhold vil opleve at komme bagud i ny og næ. Derfor accepterer jeg 1-0 scoringen og anerkender derudover Røde Stjernes vilje.

 

Men 2-0 målet? Her starter James Milner med at forære bolden direkte ind til i det centrale maskinrum. Gini Wijnaldum løber herefter på den forkerte forsvarsside af Milan Pavkov. Det kan også ske, særligt når man er ude af balance og på vej frem. Men hvorfor i alverden begår Wijnaldum dog så ikke frisparket på Pavkov? Han kan nedlægge ham to gange undervejs. Helt ærligt altså! Det skal han jo åbenlyst gøre. Ned med ham for pokker! Det havde været ret simpelt. Utroligt at vi kan begå to så elementære fejl i en vigtig Champions League gruppespilskamp.

 

Vi kan altid diskutere om det her var kampen, hvor Joël Matip, Adam Lallana og Daniel Sturridge skulle starte. Egentlig syntes jeg, da jeg så holdopstillingen, at det gav mening. Hvis Klopp skal rotere og det skal han jo, jamen hvornår skal han så gøre det? For er det ikke altid risikoen, at hvis så holdet ikke vinder, så får han hug for at rotere? Scorer Sturridge til 1-0 i det 17. minut, så ville der være gode chancer for at vi havde hevet en sejr i hus og så havde det været fantastisk at rotere ham ind på holdet. Nu er han istedet syndebuk, ligesom Matip og Lallana er stemplet som folk der ikke har niveau. Det er en følelsesmekanisme som jeg sagtens kan følge, fordi det er frustrerende.

 

Personligt havde jeg gerne set Gomez eller Lovren starte ved siden Virgil van Dijk, ganske enkelt fordi de er tættere på optimal kampform. Jeg havde også gerne set Fabinho starte på 6’er-positionen, da jeg tænker han kunne haft en værdi i en europæisk kamp. Men det er altid voldsomt nemt at være eksperten. Det måtte selv Thierry Henry jo sande, da hans Monaco-mandskab tabte med 0-4 til Club Brügge i Gruppe A.

 

Nu er alt åbent forud for de sidste to kampe. Det havde fandeme været trygt og rart at stå med 9 fremfor 6 point. Vi kan stadig selv afgøre det. Det tæller selvfølgelig, men alt tyder på en vanvittig afslutning i vores gruppe. Opskriften ser ud til at være ret klar efter at Napoli og PSG igen delte:

 

Vi må ikke tabe i Paris og samtidig skal vi have en magisk aften hjemme på Anfield mod Napoli i sidste runde. Fuldstændig unødvendigt! Men omvendt, er det ikke der vi mange gange er bedst? Næste spørgsmål er i øvrigt så, er Røde Stjerne færdige med at overraske? De har trods alt også PSG hjemme til sidst og har ikke tabt på Marakana i en menneskealder.

 

Jeg forventer en kæmpe reaktion på det her nederlag, når vi på søndag tager imod Fulham, bundprop i Premier League. Det skal simpelhen gå ud over dem!

 

Og skal vi så i øvrigt her på falderebet ikke være enige om at Mohamed Salah ikke behøver at tage hjørnespark for Liverpool? Det er godt nok sløjt at se på og ofte er de helt uden adresse, når han sparker dem.
Kunne du lide denne artikel?
Seneste nyhederBliv medlem - FRA KUN 25,- pr. måned