BUSKELYSEN: LEG MED ILDEN ?>


  • FLERE STATISTIKKER


BUSKELYSEN: LEG MED ILDEN


Pyha. Jeg kan ånde lettet op. Endnu en sejr. Endnu tre point i jagten på mesterskabet. En god og lykkelig udgang på det der ellers længe lignede en håbløs aften.

 

Grundet den åndssvage regel om at der kun må vises én livekamp fra England, så blev det også en af de aftener hvor jeg først kom i seng længe efter midnat. Sådan er det altid, fordi jeg insisterer på at slukke alle devices fra oprindelig kickoff-tid og frem til Viaplay-reprisen er slut en lille times tid efter midnat.

 

Jeg magter simpelthen ikke halvdårlige streams og uforståelige kommentatorer, så i stedet leger jeg, at kampen er livetransmitteret, på trods af sendetidspunktet kl. 23.05.

 

I ventetiden priser jeg mig lykkelig over at Netflix er opfundet og at mit Apple-tv indeholder både den og Viaplay, så jeg er helt sikker på at undgå at se resultatet nogen steder.

 

Lige inden jeg slukkede ned for det hele, fik jeg selvfølgelig set startopstillingen. Det er sjældent jeg får den over 3 timer før ‘kampstart’. Den gjorde mig så endnu mere nervøs, end jeg var i forvejen. Kun 4 gengangere fra søndagens sejr over Everton. Det kalder jeg at lege med ilden fra Jürgen Klopps side.

 

Jeg synes det er fair at sige og på trods af sejren, at det er at lege med ilden, når man bringer 7 nye folk ind i startelleveren. Når så ingen fra vores normale farlige fronttrio var med blandt de startende for første gang i halvandet år, så skal det give bange anelser.

 

Læg dertil at vi skulle optræde i vores supergrimme tredjetrøje. Den er ganske enkelt afskyelig.

 

Den første times tid overbeviste mig ikke om det modsatte. Jeg tror det var Klopps håb, at et par af spillerne kunne overgå sig selv og at vi kunne få en tidlig scoring, der sikrede lidt ro på det hele. Det skete ikke - og første reelle Liverpool-mulighed var vel Daniel Sturridge’ afslutning i begyndelsen af 2. halvleg.

 

Vores normale reservespillere, Joël Matip, Alberto Moreno og Divock Origi synes jeg alle viste, at de har lang vej igen. Stamspillere bliver de aldrig. Moreno er jeg parat til helt at give afkald på, mens de to andre vel kan benyttes i nødsituationer. Jeg elskede selvfølgelig da Origi i søndags afgjorde Merseyside Derby’et, også selvom det var en scoring selv jeg havde headet ind. Bevares, han blev da noteret for en assist ved udligningen, men derudover var han rusten.

 

Formationen var også anderledes end normalt. Jeg er med på at Klopp går mindre op i systemerne og mere op i præstationerne. Jeg synes det var unødvendigt at lege med en alternativ opstilling. James Milner til venstre, Xherdan Shaqiri til højre, Jordan Henderson dybt og Naby Keita foran i en 4-4-2, kom ikke til at fungere. Her bagefter kan vi jo sige at det var helt fint. Vi vandt jo. Men det spillede altså ikke i den første time.

 

Jeg siger stadigvæk, at vi skal have den midtbane-konstellation i sving og til at fungere. I søndags spillede Fabinho en god kamp. Hvorfor skulle han starte ude? Naby Keita var fremragende i går aftes, men jeg tvivler på at han starter på Vitality på lørdag. Jeg synes det er SÅ ærgerligt, at vi ikke benytter os fast af den samme trio over en række kampe

 

Jeg er også sikker på, at det havde kaldt på en større debat, den måde gambler-Klopp udvalgte sine 11 startere på, hvis det var blevet til pointtab. Det er klart, at det er en balance i øjeblikket med alle de kampe der spilles her i december. Han er naturligvis nødt til at veksle spillerne lidt, men det er godt nok risikabelt med hele 7 udskiftninger og det er for mange, efter min smag.

 

Burnley har ikke noget godt fodboldhold i denne sæson. Gudskelov for det. For det er vel årsagen til at vi vinder på en ellers skidt aften. De havde heldigvis ikke den fornødne evne til at udfordre os over alle 90 minutter. Alligevel tillod vi, at de kom foran. Jeg kalder offside på hovedstødet. Alisson har også begge hænder på bolden. Spørgsmålet er om han har kontrol over den. Men det gider jeg ikke hænge mig i, vi skal også kunne tåle, at der scores imod os indimellem. Men for lige at underbygge den svage præstation, så reddede Alisson os altså fra det der lignede en udligning, et lille halv minut før vi lukkede af til 3-1 i den anden ende, sat i gang af brasilianeren selv.

 

Vi reagerede heldigvis fornuftigt på deres føringsmål og kom endelig længere frem på banen. Et godt svar på tiltale og en superstærk præstation i den sidste halve time. Vi kunne også på en kold og våd onsdag aften i Burnley. Det er, trods alt, både rart og betryggende og det vidner om at vi mener det seriøst. Man kan her bagefter sagtens kalde det for modent og når jeg skriver, at det er at lege med ilden, så er det ikke for at se spøgelser. Det kan jeg ikke tillade mig med den sæsonstart.

 

Man kan vel godt sige, at den ild som Klopp tændte op for og legede med, fik han selv slukket. Efter Milners udligning, blev han belønnet med en plads på venstrebacken, så Moreno kunne komme ud. Ind med Mohamed Salah, der altid vil være farlig og tiltrække stor opmærksomhed. Ud med Origi og ind med Roberto Firmino - og pludselig så vi bare så meget stærkere ud rent offensivt.

 

Når alt ovenover er skrevet, så skal jeg bestemt også huske at holde fast i alt det positive. For det er der voldsomt meget af.

 

Det er Liverpools bedste start nogensinde i vores 126 årige histore. Aldrig har noget andet Liverpool-hold knaldet 39 ud af 45 mulige point ind på kontoen i sine første 15 kampe.

 

Desværre overskygges det af Manchester Citys endnu flottere åbning - men det er et faktum at alle vores tidligere koryfæer, som Shankly, Paisley, Fagan og Sir King Kenny Dalglish, aldrig har formået at give The Reds en så stærk pointmæssig start. Jürgen Klopp skriver sig klart ind i historiebøgerne på den front. Jeg er dybt imponeret - og det beviser vel egentlig bare, at uanset hvor kritisk jeg er over nogle af hans dispositioner - og uanset hvor meget han flirter med katastrofen, så har han langt mere forstand på tingene end jeg har.

 

Nu mangler vi bare pokalerne sammen med ham.

 

Sejren gjorde også at vi holder snor i City. Det er selvfølgelig vigtigt. De virker så urørlige. Selv tirsdag hvor de spillede en af deres dårligste kampe i sæsonen mod Watford, vandt de forholdsvis ubesværet. De skal stå deres prøve på lørdag mod Chelsea på udebane - så med en blanding af held og dygtighed, så kan vi med en sejr hos et dog superfarligt Bournemouth-hold tidligere på dagen, være tophold lørdag aften.

 

Det vil være et kæmpe boost inden vi går ind i næste uges to storkampe på Anfield mod Napoli og Manchester United.

 

We are Liverpool.
Kunne du lide denne artikel?
Seneste nyhederBliv medlem - FRA KUN 25,- pr. måned