WE HAVE DREAMS AND SONGS TO SING ?>


  • FLERE STATISTIKKER


WE HAVE DREAMS AND SONGS TO SING


Vi kender alle de store sange fra The Kop og de øvrige tribuner på Anfield. You’ll Never Walk Alone, Poor Scouser Tommy, Fields of Anfield Road og senest Allez Allez Allez er sange, der går igen og igen. Der er dog også personlige sange på Anfield, noget vi kigger nærmere på i denne artikel med aktuelle spillere fra truppen (følg links i artiklen for at høre sangene).

I kølvandet på Liverpools 4-1 sejr over Cardiff den 27. oktober sidste år blev der født en ny Liverpool sang på en af de lokale pubber, The Halfway House.

Uploadet af den mangeårige Liverpool-fan Paul Ellis blev sangen rundkastet på Twitter og gik viralt i løbet af ganske få døgn. På videoen så man cirka 100 Liverpool-fans hoppe og danse rundt til Virgil van Dijk’s nye sang med melodien fra Dirty old Town af The Pogues.

Efter 10 måneder i klubben fik vores store hollænder sin helt egen sang:

 

He’s our centre-half, he’s our number four

Watch him defend and we watch him score

He can pass the ball, calm as you like

He’s Virgil Van Dijk, he’s Virgil Van Dijk

 

En ode til en forsvarskolos

Siden janaur måned 2018 har van Dijk revolutioneret vores forsvar, scoret et sidste-øjebliks-mål mod Everton i et FA Cup-derby, ført os i en Champions League-finale og bragt os op som nummer 1 i tabellen med ligaens bedste forsvar til følge.

Det eneste, foruden et par scoringer fra ham i kampen på Emirates ugen efter, der har manglet omkring ham, har været hans egen sang. En sang, der kan skråles igennem på, når han stiger til vejrs langt op over Main Stand og header til bolden, når han klatrer ovenpå sin direkte modstander, når han indhenter ham i en sprint på over 20 meter, eller når han leverer en direkte og præcis diagonalpasning over 40 meter.

Den sang nu ankommet og er kommet for at blive.

Andy Robertson afslørede i løbet af sommeren i et interview med The Anfield Wrap, at van Dijk rent faktisk havde et brændende ønske om at få sin egen sang fra The Kop. Ventetiden var ovre for Big Virg i forbindelse med hjemmekampen mod Cardiff og sangen har kun taget til sidenhen. Faktisk kan man se på Paul Ellis’ Twitterprofil, at VvD selv har liket den - som en ud af mere end 20.000 - så den er sandsynligvis faldet i hans smag.

Forestil sig scenen: Det er den 24. februar. Liverpool får et hjørnespark ned mod det mål, der er placeret ud for East Stand. I hjørnet af East Stand og South Stand står der 3.000 Liverpool-tilhængere, der har taget turen op til Old Trafford. Trent Alexander-Arnold tager hjørnesparket og for en gangs skyld er det et godt slået et af slagsen.

Til vejrs blandt venner og fjender stiger Virgil van Dijk og smasker med pandebrasken bolden i mål bag en forgæves sprællende David De Gea til 2-1 føring med få minutter tilbage af opgøret, slår sømmet i kisten og gør Ole Gunnar Solskjærs første nederlag til en realitet.

De 3.000 medrejsende supportere stopper herefter aldrig nogensinde med at synge Virgil van Dijks sang. Det gør vi andre heller ikke!

 

Der der der-der-der-der Gini Wiljnaldum!

Lad os tage et blik på resten af truppen og se på hvordan det går dem, ud fra et musikalsk fan-perspektiv.

Den eneste anden forsvarskollega med sin egen sang er vores populære skotske venstreback Andy Robertson. Originalt og bedst på én og samme tid. Simpel sang:

 

Oooh Andy Andy

Andy Andy Andy Andy Robertson

 

Vi elsker den. Robbo elsker den. Den passer lige præcis, til måden han spiller på; Hurtigt og energisk. Det er en overraskelse at hverken Alisson Becker eller Trent Alexander-Arnold har deres egen sang. Mon ikke de begge får det her i 2019?

På midtbanen har vi Gini Wijnaldum. Før tilkomsten af Naby Keita var han den eneste midtbanespiller med sin egen sang. Igen simpel, men også sjov og fremragende. Til tonerne af This Girl med Kungslyder det

 

Der Der, Der, Der, Der

Gini Wijnaldum

Der Der, Der, Der, Der

Gini Wijnaldum

 

 

Selve beatet gør, at man slet ikke kan undgå at hoppe rundt, løfte halstørklæderne og skråle med. Når Gini topper formen, er han en af de allerbedste midtbanespillere i engelsk fodbold, og der er få ting i livet, der er bedre, end når Gini præsterer til 10 ud af 10 på karakterskalaen. Så får sangen en ekstra skrue på stemmebåndene.

 

Midtbanen halter

Naby Keitas ankomst i juni måned, gav os masser af håb, optimisme og høje forventninger. Vi havde ventet på hans ankomst i næsten et år, og han smeltede vores hjerter på sin allerførste arbejdsdag, da han med sit store brede smil gik igennem Melwoods døre og ud på træningsbanen.

Her stod det klart for enhver, at vi har med en kommende stor stjerne at gøre. Føromtalte høje forventninger er dog for nærværende endnu ikke indfriet fra manden fra Guinea - men allerede fire kampe inde i sæsonen var der opfundet en sang med hans navn i.

En sang der også inkluderer andre fan-favoritter som ‘Bobby’ Firmino, Mohamed Salah, Sadio Mané og Andy Robertson og går med tonerne fra den mexicanske folkesang ‘La Bamba’ og teksten:

 

Na Na Na Na Naby Keita

Na Na Na Na Naby Keita

Bobby Firmino, Salah & Mané

And Andy Robbo

 

Det er dog lidt ærgerligt, at det er de to eneste af vores midtbanespillere, der har deres egen sang eller er med i en sang. James Milner og Jordan Henderson er to spillere, der godt kunne have fortjent deres egen sang. Førstnævnte besidder lidt á la den samme likeable approach til os som Andy Robertson gør.

Sidstnævnte skiller ofte vandene, men han er klubbens aktuelle anfører og en fighter af Guds nåde. Det er fem sæsoner siden, han overtog anførerbindet fra Steven Gerrard, og alligevel har han ikke sin egen sang.

Næste bud på en sang til en midtbanespiller er dog nok nærmere Alex Oxlade-Chamberlain, der før sin slemme skade, var kraftigt på vej til at blive publikumsfavorit på Anfield.

 

Lovsange til den egyptiske konge

Oppe i front hos vores trio skorter det til gengæld ikke på sange. De har alle tre deres egne individuelle fan-sange, med Mohamed Salahs sang som den absolut mest sungne.

Det startede dog ud med to andre Salah-sange. Først fra tonerne af Neil Youngs Horse With No Name og teksten:

 

We bought the lad from Roma and he scores every game

He’s Egyptian and he’s brilliant and Mohammed’s his name

Mo Salah lalala

Mo Salah lalala

 

Lidt senere I Salahs første Liverpool-sæson, fik han den næste sang, med melodien fra Dodgy’s 1996-hitsingle der hed Good Enough, hvor det lød:

 

Mo Salah, la, la, la, la

La, la, la, la, la, la

If he's good enough for you, he's good enough for me

If he scores another few then I'll be Muslim too

If he's good enough for you, he's good enough for me

Then sitting in a mosque is where I wanna be

 

Men den der endte op med det endelige overtag blev James’ 80’er hit Sit Down og teksten fra omkvædet der lyder:

 

Mo Salah

Mo Salah

Running down the wing

Salah la la la la la la

The Egyptian King

 

Det var ligeledes Paul Ellis, der loadede den op for første gang efter 4-3 hjemmesejren over Manchester City i januar 2018. Sangen gik fuldstændig viralt, og man hører den alle steder i dag. En forrygende sang, der gjalder højest ud over Anfield, når Salah virkelig er on fire. En sang der nærmest alene virker til at skræmme modstandernes centerbacks.

 

Musik til en musikalsk trio

Sadio Manés sang er både enkel og ligetil og er taget ud fra melodien Sugar Sugar og lyder:

 

Ooooh Mané Mané

De De De De De

 

Den kan sagtens forbedres fra det meget ordinære til noget med lidt mere swung i. Vi elsker selvfølgelig vores senegaleser - og vi elsker at synge med på sangen, når han shiner.

Roberto Firmino har over tid også medvirket i nogle sange, men for nylig kom han helt med på bølgen og fik sin helt egen sang. En sang der tager mere og mere fart og når nye højder, for hver uge der går. Indtil sangen brød igennem, lød det blot taktfast ‘Bobby Firmino, Bobby Firmino’ fra tribunerne. Det var hverken Jürgen Klopp eller Liverpool-tilhængerne tilfredse med.

Klopp var ude i sidste sæson for at anmode fans om at finde en ordentlig Firmino-sang og det ser nu til at have ramt plet. Seks måneder senere i tiden op til jul kunne man nemlig på Turf Moor høre The Travelling Kop for fulde gardiner og omdrejninger hylde Firmino efter sin scoring i 3-1 sejren over Burnley.

På en melodi fra River Plate-fans i Argentina, lyder teksten:

 

There’s something that the Kop wants you to know

The best in the world his name is Bobby Firmino

Our number nine

Give him the ball and he’ll score every time

Si señor

Give the ball to Bobby and he will score
 

 

Selve sangen blev faktisk opfundet i forbindelse med Champions League kampen i Paris den 28. november. Hvor Mané-sangen fortjener bedre, så skal Firmino-sangen nok komme op på højdevolumen med van Dijk, Robbo og Salah-sangene. Det er helt sikkert også en, der er kommet for at blive.

En anden sang der favnede bredt i første halvdel af 2018 - på trods af at den var helt igennem belastende og irriterende - og hurtigt blev til et kæmpehit, var Richy Sheehys We’ve Got Salah, hvor han spiller rollen som irske Kevin Murphy, Corks største Liverpool-fan.

Som med Sadio Manés sang, så stammer melodien fra The Archies store hit fra 1969, Sugar Sugar. Ved sangens oprindelse i januar sidste år formåede Sheehy at flette ikke færre end 18 daværende Liverpool-spillere ind i teksten samt manager Jürgen Klopp.

Af dem har vi ikke længere selskab af Ragnar Klavan og Emre Can, ligesom Nathaniel Clyne nok heller ikke kommer retur. Teksten skal du som læser dog ikke besværes med her.

Tilbage til hovedpersonen Virgil van Dijk.

Hans stadig nye sang bliver ved med at udvikle sig og synges fra flere og flere struber. Han er vel uden sammenligning holdets vigtigste spiller og en af verdens allerbedste centerhalfs og sandsynligvis den kommende kaptajn, altså med armbindet, for han er vores kaptajn.

Det bør ikke glemmes, alt det han gjorde for at komme til Liverpool. Han brændte samtlige broer i Southampton i sommeren 2017, da han forsøgte at tvinge et salg igennem, der dog kollapsede.

I starten af janaur 2018 afviste han så et tilbud om at komme til Manchester City, førerholdet i Premier League, der sluttede med en afstand ned til Saints på 64 point - og hvor han som det nemmeste i denne verden kunne have høstet sit første PL-trofæ.

Det gjorde han, fordi han så sin fremtid i Liverpool. Et sted, hvor han kunne blive en del af et ekstraordinært hold og en unik fodboldklub, spille under en ligeså unik manager og en fantastisk fanbase. Først- og sidstnævnte er noget, han aldrig ville kunne komme til at opleve på Etihad.

Han har gjort mere end de fleste andre for at blive medlem af sin fodboldklub, og der er ingen tvivl om, at han nyder at have sin helt egen sang.

For når alt kommer til alt, så er han ‘Virgil van Dijk, He’s Virgil van Dijk...
Kunne du lide denne artikel?
Seneste nyhederBliv medlem - FRA KUN 25,- pr. måned