BUSKELYSEN: MISSIONEN FULDFØRT ?>


  • FLERE STATISTIKKER


BUSKELYSEN: MISSIONEN FULDFØRT


På en aften hvor Facebook og Instagram gik ned og hvor der sikkert var panik på hos både udbydere og brugere, gik Liverpool til tops. Kvartfinale! Jeg er fandeme imponeret. At tage til München og få en så flot sejr med hjem, er ganske enkelt fantastisk.

Det kan lyde lidt mærkeligt, men jeg er faktisk glad for at første kamp endte 0-0 og ikke 1-0 eller 2-0 til Liverpool. Havde vi haft en føring med til Tyskland, så ville Bayern München have stået i samme situation som den Juventus stod i, nemlig at de var pisket frem på banen for at score mere end et mål.

Det scenarie ville nok have sat os mere under pres end vi rent faktisk blev det. Tyskerne var jo hele tiden nødt til at tænke på ikke at indkassere i den anden ende. Det gjorde måske, at de aldrig blev helt så farlige, som vi ved de kan være.

Vi spillede ganske enkelt en sindssyg veldisciplineret kamp, hvor vi ødelagde Bayern. Jeg vil endda gå så langt som til at sige, at vi i perioder ødelagde selve kampen og jeg tror det var helt bevidst. Jeg tror det var en slags skjult mission, en mission på tysk græs, der blev fuldendt.

Det kommer Jürgen Klopp eller Liverpool-spillerne aldrig til at indrømme - og det er også helt fint, men overordnet lignede det en gameplan, hvor vi kom efter én ting, nemlig at gå videre, uden at vinde skønhedsprisen. Vi virkede faktisk lidt United-agtige under Mourinho, bortset fra at vi selvfølgelig vandt kampen.

For en køn kamp blev det altså aldrig. Det var bestemt ikke en unik LFC-præstation rent spillemæssigt. Det var til tider en latterlig dårlig indsats, med sjuskede afleveringer, manglende præcision og sløj energi.

Det blev dog i andre situationer afløst af det stik modsatte, nemlig frække finter, finesser og detaljer, højt tempo, direkte pasningsspil, levende angrebsspil og masser af bevægelse. På den led var det en mærkelig kamp - men fakta er, at Liverpool fuldstændig pillede ‘Die Bayern’ fra hinanden, tog pynten af dem og fik dem til at se enormt modløse ud. Det var faktisk meget få forsøg som værterne kom frem til.

Fuck hvor var det godt! Jeg bryder automatisk ud i Allez Allez Allez, mens jeg skriver disse linjer, for så strålende et humør befinder jeg mig i ...

En kvartfinale i Champions League er umådelig fedt for selvforståelsen. Det er et stærkt signal. Normalt er jeg tilfreds med at komme videre fra gruppespillet og så må vi se hvad det kan blive til derfra, men hvor er det dog en fantastisk fornemmelse med et videre avancement.

Vi viser både kritikere og eksperter, at Liverpool også kan vinde på udebane samt at vi har formatet til at bide skeer med de største hold i Europa. Det viste vi sidste år og det viser vi igen i år. Når det gælder, så er vi der. Det er enestående!

Jürgen Klopp skuffer i øvrigt aldrig, når det kommer til hans valg af midtbanefolk. De fleste - inklusiv mig - regnede med og håbede vel på, at Fabinho ville starte sammen med Jordan Henderson og Gini Wijnaldum.

Men næ nej, vi skulle da også gøre plads til James Milner, selvom Fabinho har spillet strålende den seneste måneds tid. At han så kom på banen efter kort tid grundet Hendos skade, er en anden historie. Da det skete, tænkte jeg - at det nok ikke var så ringe et bytte, men Gud hvor var Fab dog nedslående dårlig halvlegen ud - hvorimod det blev noget bedre i 2. halvleg.

Milner imponerede mig heller ikke - og det var måske netop de altoverskyggende kendetegn ved aftenens kamp, at der var flere spillere som jeg faktisk syntes underpræsterede i forhold til vanlig standard. Faktisk var jeg lettere skuffet over Andy Robertson, Fabinho, Milner og Roberto Firmino.

Men det forsvinder ligesom ud i triumfen og ødelægger derfor ingenting for mig. Var vi røget ud, så havde jeg helt sikkert givet de fire spillere lidt stryg og tørre hug.

Apropos Andy Robertson: Torskedumt gult kort med ganske få minutter tilbage. Karantæne i første kvartfinaleopgør. Betyder det virkelig et goddag igen til Alberto Moreno?

Selvom flere spillere ikke præsterede som jeg mente de burde, så var der bestemt også folk der skal fremhæves. Alisson Becker, Trent Alexander-Arnold, Joël Matip og Gini Wijnaldum gjorde det alle ganske fornuftigt, mens der var tre spillere, der virkelig var outstanding i min bog:

Virgil van Dijk. Er der noget den mand ikke kan? Vanvittig pasning op til Sadio Mané ved 1-0 målet. Fremragende hovedstødsmål til 2-1 og slutter af med anførerbindet som den kæmpe chef han er. Hvor var det godt at have ham retur efter sin karantæne i den første kamp.

Dernæst må jeg fremhæve Mohamed Salah. Sjældent har jeg set vores egypter arbejde så hårdt defensivt som det var tilfældet på Allianz Arena. Derudover var han kvik i kombinationsspillet, lykkedes med de fleste af sine driblinger og leverede et af årets smukkeste assists ved scoringen til 3-1. Virkelig en nøglespiller. Kongeligt!

Endelig er der Sadio Mané. Forrygende 2019 indtil videre. 10 mål her i det nye år. Han er virkelig vild i øjeblikket. Målet til 1-0: Dén der beherskede venstrepote: Bare wauw!

Otte hold er tilbage, heraf fire engelske:

Liverpool 
Manchester City
Manchester United 
Tottenham 
FC Barcelona 
Juventus
Ajax Amsterdam 
FC Porto

Hvem håber jeg så på? Jeg er overdrevet frisk og tændt på at trække United. Det er mit store håb. Jeg vil elske at slynge dem ud af CL. Sidste års Porto-kampe vil jeg heller ikke have noget imod at gentage. Skrækmodstanderen hedder Juventus.

Fakta er dog øjensynligt nok, at ingen af de andre tilbageværende hold har et udpræget ønske om at trække Liverpool og jeg mener dybt seriøst at vi kan slå alle de øvrige syv hold.

Jeg ser helst en engelsk modstander. Dem er vi bekendte med og vi ved hvordan de skal spilles. Sidste år fik jeg lidt hug for at forudsige, at City ikke ville have mange chancer for at gå videre fra kvartfinalen, hvis de trak Liverpool. Det holder jeg på igen i år.

Nuvel ja, de slog Schalke 04 ud med samlet 10-2. Altså Tysklands aktuelle nummer 14. Vi slog så Tysklands nummer 1 ud. Men det er bestemt ikke en modstander jeg har den store interesse i at trække og slet ikke med tanke på hanekampen hjemme i Premier League.

Jeg glæder mig til den der lodtrækning på fredag.

🔴🎼 He’s our centre-half,
He’s our number four,
Watch him defend,
And we watch him score,
He can pass the ball,
Calm as you like,
He’s Virgil Van Dijk,
Virgil Van Dijk 🎼🔴
Kunne du lide denne artikel?
Seneste nyhederBliv medlem - FRA KUN 25,- pr. måned