OPTAKT: FULHAM AWAY ?>


  • FLERE STATISTIKKER


OPTAKT: FULHAM AWAY


Endnu en søndag med Liverpool på skærmen. Det er faktisk fjerde søndag i træk. Denne gang er det en PL-kamp i en FA Cup weekend og turen går sydpå ned til hovedstaden, hvor Londons ældste fodboldklub Fulham Football Club, der i år fylder imponerende 140 år, venter i 8. sidste spillerunde.

 

Modstander: Fulham 

Dag: Søndag den 17. marts 2019

Kampstart: Kl. 15.15

Sted: Craven Cottage

Dommer: Craig Pawson

TV: 6’eren og Dplay (optakt fra kl. 13.00)

 

Kampen afvikles på det ældgamle Craven Cottage, der blev opført tilbage i 1896 og er omkranset af de fire sagnomspundne tribuner Hammersmith End, The Riverside Stand og Johnny Haynes Stand samt away-tribunen Putney End.

Der er plads til 25.700 på Craven Cottage - og snart går man i gang med en udvidelse af Riverside Stand lige op og ned af Themsen, så den samlede kapacitet på stadion kommer op på 29.600 tilskuere.  

Ejer og formand for Fulham er den stenrige pakistansk-amerikanske Shahid Khan, der ligeledes ejer NFL-klubben Jacksonville Jaguars. Han købte i juli 2013 Fulham fra den tidligere kendte ejer Mohamed Al Fayed.

Fulham er oprykkere til denne sæsons Premier League, efter at være endt på 3. pladsen i sidste sæsons Championship og kom igennem til PL via playoff-spillet, hvor man først slog Derby County ud over to kampe, inden det blev til en 1-0 sejr over Aston Villa på Wembley. 

Holdet er dog i overhængende fare for at ryge retur til The Championship her med 8 spillerunder tilbage. Holdet har haft en sæson med tre forskellige managers. Den succesfulde serber Slavisa Jokanovic der sikrede oprykningen sidste år, blev fyret i starten af november, hvor man i stedet ansatte den tidligere mestertræner, italienske Claudio Ranieri.

Han røg dog ud jer den 28. februar efter blot 3 sejre i 17 kampe - og ind som en anden Ole Gunnar Solskjær er nu kommet den tidligere Chelsea, Newcastle, West Ham, Tottenham og Fulham-spiller Scott Parker, der er blevet Caretaker sæsonen ud, i håbet om at han kan redde Fulham fra den truende nedrykning, hvilket dog er yderst tvivlsomt, da The Lily Whites er næstsidst med hele 13 point op til redning. 

I alt har der fundet 68 møder afsted mellem Fulham og Liverpool. I morgen er det ligamøde nummer 56.  Det er Fulhams 15. hjemmekamp i denne sæsons PL, mens det bliver Liverpools 15. udebanekamp. I de 14 første hjemmekampe har Fulham vundet 4 gange, spillet 3 uafgjorte og tabt 7 gange. 

 

De fire hjemmesejre er kommet mod: 

Burnley: 4-2

Southampton: 3-2

Huddersfield: 1-0

Brighton: 4-2

 

De tre uafgjorte er mod:

Watford: 1-1

Leicester: 1-1 

Wolves: 1-1

 

De syv nederlag er mod: 

Crystal Palace: 0-2

Arsenal: 1-5

Bournemouth: 0-3

West Ham: 0-2

Tottenham: 1-2

Man United: 0-3

Chelsea: 1-2

 

Så 15 point på hjemmebane og dermed de resterende blot 2 point på udebane, giver i alt en pointhøst på 17 point, hvilket rækker til en aktuel placering som nummer næstsidst, kun bedre end Huddersfield og med hele 56 point efter Liverpool. 

Liverpools 15 udebanekampe indtil videre, er endt ud med 9 sejre, 5 uafgjorte og bare et enkelt nederlag, der kom på Etihad i starten af året. Det rækker til ligaens næstbedste udebanestatistik, kun overgået med et enkelt point af Tottenham, der dog samtidig har spillet en udekamp mere end The Reds.

Liverpool er jo som bekendt nummer 2 i ligaen, et enkelt point efter Manchester City - og med hele 12 point foran Tottenham på 3. pladsen.

I alt 73 imponerende point har Klopps tropper samlet sammen i de første 30 runder, hvilket i den grad gør at drømmen om mesterskabet fortsat er i live. En sejr på Craven Cottage bringer igen LFC i front, da Man City som bekendt spiller FA Cup denne weekend. 

 

H2H

Fulham FC og Liverpool FC har som nævnt mødtes i alt 68 gange siden den allerførste kamp tilbage i 1912.

De har mødtes 4 gange i FA-Cuppen, 9 gange i Liga-Cuppen, 10 gange i 2. Division tilbage i 50’erne, 18 gange i 1. Division og endelig 27 gange i Premier League. 

Liverpool er samlet set bedst indbyrdes:

 

Liverpool-sejre: 40

Uafgjorte: 16

Fulham-sejre: 12

 

Især i tiden med Premier League-fodbold har det været op af bakke for Fulham. Kun 6 gange ud af 27 PL-kampe, er det lykkes for The Cottagers at slå Liverpool.

I tiden med Jürgen Klopp som manager, er det eneste møde der har fundet sted, kampen på Anfield tilbage i november, hvor Liverpool tig en sikker sejr på 2-0 på mål af Mohamed Salah og Xherdan Shaqiri, kort før og kort efter pausen.

 

Værd at holde øje med

Fulham har igennem hele sæsonen vekslet en del i deres spillesystem. Under Jokanovic var det ofte en 4-2-3-1, under Ranieri var det enten 3-4-3 eller 4-3-3, mens det i Scott Parkers to første kampe mod Chelsea og Leicester har været 4-3-3.

Det er helt klat Fulhams offensiv der byder på de mest interessante navne. Trekløveret med serbiske Aleksandar Mitrovic på toppen, med den stadig purunge 18-årige Ryan Sessegnon til venstre og den tidligere Liverpool-mand Ryan Babel til højre, er de tre med størst X-Factor på et ellers ordinært Fulham-mandskab. 

Mitrovic er topscoreren med 10 Premier League mål og 2 assists, mens næste mand er den tidligere tyske landsholdsspiller André Schürrle, der har scoret 6 gange. Han forventes dog fortsat ude med en skade til morgendagens opgør. 

Andre sikre navne på holdkortet, er den udlejede Arsenal-spiller Calum Chambers, der typisk spiller i højre side af midtbanen, selvom han er uddannet forsvarsspiller - mens krumtappen i forsvaret er det amerikanske landsholdsspiller Tim Ream der spiller hver gang. 

 

Managerens take

Som det har været tilfældet i de seneste udekampe så udgår “En stemme udefra” og i stedet bringes der en kort udgave med de vigtigste pointer fra modstanderens manager i forbindelse med det obligatoriske pressemøde fredag middag, hvor caretaker Scott Parker sagde følgende:

-Vi skal møde noget af det bedste på verdensplan. De kæmper om mesterskab. Vi kæmper om at undgå nedrykning. De kæmper i den rigtige ende, vi i den forkerte. Deres power og pace er skræmmende. De har en fremragende manager og de er vel et af de bedste Liverpool-hold nogensinde. 

- Vi arbejder stenhårdt i øjeblikket på træningsbanen og vi ønsker at genskabe håbet for vores fans. Vi prøver at bygge på og gå ned i detaljerne, både med vores eget spil, men også ved at se nærmere på de steder hvor vi mener, at vi kan gøre ondt på dem. 

- Det bliver selvfølgelig svært, at blive oppe, men jeg tror på det og det samme fornemmer jeg spillerne gør. Jeg synes truppen besidder kvaliteten til at være højere placeret end vi er. Jeg har set mine spillere an over de seneste par uger siden jeg tog over og jeg synes det er tydeligt, at de allerede har gjort store fremskridt.

- Vi satser på at et step, en succesoplevelse, kan blive vores springbræt i kampen om at redde os. Men det er klart, at det handler om at vinde kampe og jeg tænker at vi starter søndag. 
Kunne du lide denne artikel?
Seneste nyhederBliv medlem - FRA KUN 25,- pr. måned