Kawas blog: We won it 6 times! ?>


  • FLERE STATISTIKKER


KAWAS BLOG: WE WON IT 6 TIMES!


Forløsning. Liverpool er Champions League mestre anno 2019. Det er først for alvor sunket ind, efter jeg brugte søndag eftermiddag på at se busparaden køre gennem Liverpools gader, hvor hele 750.000 fans var mødt op. Det stak helt af da bussen nåede havnefronten og Henderson løftede pokalen over hovedet i et rødt inferno. Liverpool er i sandhed rød i disse dage. 

Det her er stort, kæmpe stort. Det er historie der bliver skrevet på ny. For endelig kom Liverpool over stregen og vandt en titel. Og hvilken titel. Champions League, Old Big Ears. Pokalen alle fodboldspillere, store som små, drømmer om at vinde, men som de færreste formår.  

Nu er den vores, for 6. gang i historien. Det betyder at Liverpool rykker forbi Barca og Bayern – 2 klubber vi endda selv har sendt ud undervejs – og nu er den 3. mest vindende klub i turneringens historie. Milan har 7, Madrid 13, men førstnævnte skal til at kigge sig over skulderen.  

For det her hold, under den her manager, de er kun lige begyndt. Dette er starten på en ny æra, det er jeg sikker på. Alt spiller. Truppen er den mest talentfulde i min levetid. De har den rigtige alder, de er en sammentømret enhed og der er ingen store egoer i blandt. De har udvist en helt abnorm mental styrke og de er sultne efter succes. Nu har de oven i købet smagt sejrens sødme og ved hvordan det føles. Derudover har de fået en oplevelse de aldrig glemmer. Først i Madrid og så den hjemkomst. Det vil de huske for evigt og ingen har lyst til at forlade dette projekt. Tværtimod vil spillere fra hele verden kigge mod Liverpool og tænke det vil jeg være en del af.

Hele set-uppet omkring klubben er i verdensklasse. Sportsdirektør Michael Edwards har vist sig at være et geni. Pep Lijnders har revolutioneret træningen og givet spillerne en helt ny taktisk soliditet. Der arbejder knivskarpe analytikere bag scenen, som fodrer Klopp med data. Lægestaben er håndplukket. Kosten er designet til optimal fysisk performance. Træningsanlægget står snart klar og byger yderligere bro mellem akademiet og førsteholdet. Anfield er blevet udbygget og hele lokalområdet har fået et løft. Alt der kan give Liverpool en fordel, bliver konstant optimeret – og det virker tydeligvis. 

97 point i ligaen og et Champions League trofæ. Det er vanvittigt og noget ingen tidligere har præsteret i Engelsk fodbolds historie. Det her er vores tid, det er nu vi skriver det næste kapitel i klubbens glorværdige historie. Det er nu nye legender bliver skabt, det er nu at en ny generation af fans oplever hvad det vil sige at have succes. Det her er deres Istanbul – og det er vores nutid. 

For der bliver ikke længere kun sunget om gamle dage. Faktisk sjældent. Der er nye sange, nye helte, nye minder. Jeg er sikker på at vi nu kommer til at se en helt ny bølge af unge fans, der vælger Liverpool som deres hold. Ligesom det skete i 05. 

For der er så meget at holde af ved Jürgen Klopps Liverpool. Han er om nogen, manden der har transformeret Liverpool fra en sovende gigant til en europæisk stormagt. Jeg tror sku jeg elsker ham. Hvilket er helt besynderligt med en mand jeg aldrig har mødt. Men jeg føler at han er en af os og forstår hvor meget Liverpool FC betyder, for de mennesker der følger klubben. 

Jeg håber at klubben og Klopp bliver enige om at forlænge hans kontrakt og at vi opbygger et dynasti under hans ledelse.  

En magisk dag i Gladsaxe 

Jeg havde den store fornøjelse at være på Gladsaxe Stadion med små 4.000. medfans og hold nu op hvor var det fedt! Sidste år var et godt arrangement, men det her toppede det med længder. Det hjalp selvfølgelig at vi vandt. Det er klart. Men hele optakten, stemningen dagen igennem og det store fremmøde allerede tidligt på dagen, gjorde det til noget helt unikt. 

Jaja, der var lidt logistiske udfordringer, men hey når AB spiller er der sjældent mere end 800 tilskuere. Vi var næsten 4.000! For på trods af nogle lange køer, synes jeg virkelig at de mange frivillige skal have kæmpe credit. Der var virkelig meget at se til, og de knoklede så vi andre kunne have en fremragende dag. Så af hjertet tak.  

Det var i det hele taget bare unikt at opleve sådan en kulisse på dansk grund. For et stemningsmenneske som jeg, der desværre ikke har mulighed for at tage til Anfield mere end 1-2 gange om året, så er det helt genialt at være blandt så mange medfans. Der var simpelthen så positiv energi gennem hele dagen, og jeg vil for altid huske de scener der udspillede sig på plænen efter slutfløjtet. Eufori, glæde, jubel, sang og ren kærlighed til Liverpool FC. Så bliver det ikke bedre.  

Kampen vil jeg ikke gå så meget ind i. Det var en professionel indsats, i kedelig kamp. Det vigtigste var at vi denne gang kom i mål og så er der jo kun et tilbage at sige: 

“In Madrid, we won it 6 times...” 

YNWA  

  

 
Kunne du lide denne artikel?
Seneste nyhederBliv medlem - FRA KUN 25,- pr. måned