BLIV MEDLEM I DAG - SÅ STØTTER DU FÆLLESSKABET
 
LIVERPOOL SÆLGER KOUMETIO

Martin Zubimendi i aktion for Real Sociedad
 
Foto: Getty Images ©

ER LIVERPOOL BLEVET EFTERLADT PÅ PERRONEN IGEN?


Liverpools hovedtransfermål Martin Zubimendi lavede en 180 graders vending, blev i barndomsklubben, og nu står klubben med nul indkomne transfers fire dage før sæsonstart. Det er langt fra første gang, en ønsket 6'er ikke ender på Merseyside.



At Martin Zubimendi fravalgte Liverpool er der som sådan ikke noget odiøst i. Vi er langt fra den første klub, der har forsøgt at lokke baskeren væk fra hjemstavnen og fået en kurv. Og på sin vis kalder beslutningen om at blive i barndomsklubben på en form for respekt.

Men det ligner unægteligt en gentagelse af de seneste års transfervinduer, hvor Liverpool har udpeget et altoverskyggende transfermål og har misset det. Og hvad er planen så for de sidste 14 dage af transfervinduet? Er der en plan b i baghånden? Er det ønskespilleren eller ingen? Eller ender det i et panikkøb?

Sidste sommer var det Moises Caicedo og Romeo Lavia, der begge valgte Chelsea frem for Liverpool - til trods for et rekordhøjt bud på 115 millioner pund i 11. time af transfervinduet. Her endte det med en hæderlig løsning, da Wataru Endo fra Stuttgart blev hevet op af hatten som kanin.

I sommeren 2022 var det Aurèlien Tchouaméni og Eduardo Camavinga, der begge valgte Real Madrid i stedet for Liverpool. Her endte det med en noget mindre end hæderlig paniklejeaftale med Arthur Melo i Juventus. Og jo mindre sagt om Jude Bellingham-sagaen jo bedre.

Det er unægteligt svært ikke at sidde med samme følelse efter en farceagtig transferproces omkring Martin Zubimendi, hvor der hele tiden var meldinger frem og tilbage omkring, at nu var aftalen på plads, og så var den ikke alligevel.

Fakta er, at vi fire dage før sæsonpremieren i Premier League endnu ikke har hentet forstærkninger til truppen. Som den eneste klub i de fem største i ligaer i Europa. Med tilgangen af intet mindre end både en CEO og director of football i form af Michael Edwards og Richard Hughes til at styre tingene uden for fodboldbanen, havde mange Liverpool fans forventet et transfervindue med mere kontrol. Det er ikke det indtryk man sidder med her dagen derpå.

Man kan vel i bund og grund ikke klandre den sportslige ledelse for, at denne handel røg i vasken. Efter sigende skulle Martin Zubimendi havde accepteret skiftet men alligevel fået kolde fødder til sidst. Det sker dagligt i fodboldverdenen.

Det er timingen, der er problematisk. Transfervinduet lukker den 30. august. Det er lige om lidt. Evigt pålidelige Paul Joyce fra The Times kunne i aftes berette, at Liverpool ikke har planer om at søge andre muligheder i stedet for Zubimendi. Den køber jeg ikke helt. Det går hurtigt i fodboldverdenen. Og der kan i dén grad være tale om røgslør.

Det er tydeligt, at fodboldklubberne i Europa generelt er ramt på pengepungen, fordi der langt om længe er begyndt at blive langet bøder ud for ikke at overholde fodboldens finansielle regler, hvor der skal være sammenhæng mellem indtægter og udgifter. Derfor har vi heller ikke set et transfervindue, hvor der har været mange handler. Det kan måske blive Liverpools fordel, at nogle klubber er tvunget til salg sent i vinduet. Det er ikke altid en ulempe at vente.

Men man kan engang i mellem godt få det indtryk, at Liverpools transferplaner skal passe ind i en algoritme i Excel, før de bliver til virkelighed (overdrivelse fremmer forståelsen). Og at det også kan gøre klubbens ageren på et dynamisk marked mere rigid, end godt er.

Det var i hvert fald Michael Edwards' tilgang fra han første tid i klubben. En tilgang som ynder stor opbakning hos ejerkredsen i Fenway Sports Group, og som da også i de første år af hans og Jürgen Klopps samarbejde var en stor succes. Især når man viste sig villige til at betale det, ønskespilleren koster.

Michael Edwards har givet prøver i dette vindue på, at han stadig er yderst habil til at sælge spillere til en for Liverpool fordelagtig pris. Men de penge må og skal geninvesteres i truppen. Der skal være flere navne på listen end Martin Zubimendi. Men Liverpool har travlt. Især hvis de fortsætter i det nuværende tempo.

Det er nye tider på Anfield, efter man har taget afsked med en højt elsket manager. Det er vigtigt, at den nye sportslige ledelse kommer godt fra start. Det ligner, at de har rekrutteret en dygtig cheftræner i Arne Slot. Men det er ikke nok.

Den nuværende trup viste allerede sidste år, at den ikke kunne følge trop med Arsenal og Manchester City bl.a. på grund af en velkendt skadeshistorik. En ny træner betyder også justeringer i spillestilen. Det ville være mærkeligt, hvis det ikke krævede nye spillere.

Klubbens sportslige ledelse ville tage en stor del af presset på sig selv, hvis de leverer i transfervinduet. Man skal naturligvis ikke købe bare for at købe, og de ansvarlige for indkøb i Liverpool skal selvfølgelig holde hovedet koldere, end vi fans ofte formår at gøre. Men nogle gange kan regningen for at spare blive for stor.

KUNNE DU LIDE
INDHOLDET?
BLIV MEDLEM
SÅ KAN VI LAVE
MERE I FREMTIDEN!

VIND LIVERPOOL-BILLETTER - HVER MÅNED!




Headline is here and everything

Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer
Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer

Log ind



Some text some message..