DE UNGE FLØJE: KAN DE BANKE PÅ KLOPPS DØR?


  • NÆSTE KAMP
  • FLERE STATISTIKKER


DE UNGE FLØJE: KAN DE BANKE PÅ KLOPPS DØR?


Der er sket et opsving i kvaliteten på Liverpools akademi over de seneste år. Det er bedst eksemplificeret ved, at kigge så langt som på højreback-positionen, hvor Trent Alexander-Arnold på en enkelt sæson er gået fra U23-spiller til at starte inde i en Champions League-finale og blive udtaget til VM for England. Akademiet har dog også andre spændende navne med et spændende potentiale - herunder en række spændende kantspillere, som lige nu ikke er langt fra førsteholdet. Dem og deres muligheder for førsteholdsfodbold har undertegnede kigget nærmere på.

 

RYAN KENT

En spiller, som undertegnede havde stor tiltro til sidste sommer, da han i sin tredje pre-season i den røde trøje begyndte at vise lovende takter og i højere grad end tidligere, et stabilt godt niveau. På trods af, at Jürgen Klopp i begyndelsen af sommeren havde blokeret for lejetilbud på Kent, så endte det alligevel i et tredje udlån for Kent, der skulle forsøge at prøve kræfter med Bundesligaen og SC Freiburg, efter tidligere ophold hos Barnsley (Championship) og Coventry (League One). 

 

Det udlån endte som en sand katastrofe. Freiburg spillede et system, hvor Kents kvaliteter aldrig for alvor blev fremhævet og han endte med blot 241 minutters fodbold uden nogle mål eller assists. Den 21-årige winger fik annulleret sit lån i januar og røg i stedet retur til England, hvor højtflyvende Bristol City fra Championship gav Kent chancen for, at få sæsonen tilbage på skinner. 

 

Det udlån endte en smule lykkeligere, men dog heller ikke som håbet. 10 kampe eller 548 minutter på en halvsæson med to assists tilfølge blev det til for Kent. Dermed en rigtig skuffende sæson, som desværre ikke lover godt for hans fremtid i Liverpool, på trods af, at han sidste sommer underskrev en 5-årig kontraktforlængelse kort før hans udlån. 

 

Jeg forventer, at Kent får muligheden for at vise sig frem i de første kampe på engelsk grund, inden pre-season fortsætter i USA. Her forventer jeg, at Kent er sendt afsted på (endnu) et lejeophold. Rangers og Steven Gerrard er meldt interesserede og et skifte til den skotske Premier League for at få gang i karrieren mener jeg bestemt er en oplagt mulighed for Kent.

 

SHEYI OJO

Det blev hurtigt besluttet, at Ojo skulle afsted på lån sidste sommer for at få gang i karrieren. Kantspilleren har døjet med mange skader de sidste par år og man havde håbet, at han kunne komme tilbage i rytmen hos Fulham i Championship. London-klubben endte med at rykke op i Premier League i sidste måned og Ojo startede også fantastisk, men forsvandt desværre mere og mere væk fra rampelyset som sæsonen skred frem. Igen var uheldige skader en medvirkende årsag til en skuffende sæson på det personlige plan for Ojo. 

 

Den tidligere MK Dons-winger fylder senere på måneden 21 år og har ligesom Ryan Kent været på tre udlån allerede - nemlig hos Fulham, Wolves (Championship) og Wigan (Championship). Det vigtigste er for den uortodokse kantspiller i næste sæson, at holde sig fri af skaderne og få noget rytme og kontinuitet tilbage.

 

Hans talent kan der ikke herske nogen som helst tvivl om. Han er den af de tre wingers i artiklen her, der har optrådt flest gange for Jürgen Klopp (13) og er ligeledes den eneste, der har scoret i en officiel kamp (mod Exeter i FA Cuppen i januar 2016). 

 

Det bliver spændende at se hvor lang snor Ojo får i sommerens pre-season. Jeg kunne godt forestille mig, at Ojo bliver solgt denne sommer, hvis ikke han vender skarp tilbage fra sommerferien. Det vil give ham muligheden for at starte på en frisk andetsteds. Potentialet er der, men med flere offensive kort på vej ind ad døren på Anfield tror jeg, at man ser en mulighed for, at rejse penge ved et salg af den unge offensivspiller.

 

HARRY WILSON

Den eneste af de tre wingers, der kommer hjem "on a high". Han er tilgengæld også den mest uprøvede af de tre på seniorplan. Wilson har bombet for Liverpools U23-mandskab de seneste sæsoner og fik endelig mulighed for, at komme ud og spille senior-fodbold regelmæssigt, da Hull City på deadline day i januar sikrede sig waliseren for resten af forårssæsonen.  

 

Wilson har ikke set sig tilbage siden da. Han scorede undervejs sit første mål for A-landsholdet mod Kina og præsterede at nette 7 gange og assistere 4 i blot 14 kampe for Hull, der klarede frisag og undgik nedrykning fra Championship. 

 

 

Den venstrebenede kantspiller har været lidt af et mysterium siden Jürgen Klopp er tiltrådt i Liverpool. Manageren har nemlig givet bunkevis af unge spillere chancen, men på trods af utrolige præstationer for U23-mandskabet, har Wilson blot fået en enkelt optræden for Klopps førstehold, nemlig mod Plymouth i FA Cup-replay opgøret i januar 2017. Rygterne har svirret omkring Wilson og en ringe træningsattitude, men det er ikke rygter, der lader til at have noget konkret på sig og er indtil nu blot en god historie med tilhørende likes på Twitter. 

 

Om Wilson langt om længe får muligheden for at vise sig frem i sommerens pre-season, vil vise sig. Han underskrev en ny lang kontrakt med LFC i januar kort tid før sit udlån og kan han holde sig fri af skaderne, så ser jeg en åbning for ham for at banke på til førsteholdet i den kommende sæson. 

 

21-årige Wilson har dog efterhånden også en høj værdi på transfermarkedet og dukker det rette tilbud op, kan jeg sagtens se en idé i, at lave en "Jordon Ibe-handel", hvor man indsætter videresalgsklausul og tilbagekøbsklausul, da Wilson har brug for en masse spilletid. 

 

OPSUMMERING

Jeg ser en god mulighed for, at det ender med tre forskellige udfald for vores tre wingers: en udlejes på ny, en sælges og en bliver og får muligheden for, at bide sig fast. 

 

Sheyi Ojo virker som den spiller, der rykket sig mindst og han har stået stille i sin udvikling et godt stykke tid. Jeg kunne godt forestille mig, at man fandt en anden klub (permanent) til den unge hurtigløber. 

Ryan Kent er en favorit hos Klopp, men efter en dårlig sæson, hvor han ikke formåede at bygge slutprodukt på (som var det han manglede på sit udlån i 2016/17 for Barnsley), så tror jeg ikke, at han får chancen i Liverpool. Rangers lurer i kulissen og jeg tror den skotske Premier League vil passe ham perfekt. 

Harry Wilson er den mand, der er tættest på, at have niveauet til at kunne gøre sig gældende for Liverpool på nuværende tidspunkt vil jeg mene og jeg glæder mig til at se ham i pre-season. Medmindre et stort tilbud ankommer henover sommeren tror jeg, at han kan blive en brugbar breddespiller for Klopp og Liverpool. 

 

Spekulationer, diskussioner og rygter - sommeren er lang og alt kan ske. Jeg ønsker i hvert fald held og lykke til vores tre lovende wingers uanset hvad karrieren måtte bringe. YNWA 
Kunne du lide denne artikel?
Seneste nyheder