ROBBO: FRA KASSELINJEN TIL KIEV MED EKSPRESFART


  • NÆSTE KAMP
  • FLERE STATISTIKKER


ROBBO: FRA KASSELINJEN TIL KIEV MED EKSPRESFART


Andy Robertsons karriere er siden et knæk i de unge år kun gået én vej og det endda med raketfart. Fra en plads ved kasselinjen i Marks & Spencers til en plads på flyet til Kiev i maj. Fra ukendt spiller til publikumsfavorit. Vi tager et kig på den nykårede skotske landsholdsanførers atypiske vej til stjernestatus.

Andy Robertson blev født i 1994 i Glasgow og voksede som Celtic-supporter. Han spillede i sine unge år for netop Celtic, men blev fritstillet som U15-spiller og måtte genstarte karrieren i den lille Glasgow-klub Queen’s Park.

Drømmen var stadig at blive professionel, men pengene var nærmest ikke-eksisterende hos Queen’s Park, så den unge Robbo sad ved kassen i det lokale supermarked og arbejdede på billetkontoret på Hampden Park for at få smør på brødet.

 

En meget ung Andy Robertson fejrer Dundees sensationelle pokalsemifinalesejr over Rangers på Ibrox

 

Der gik dog ikke længe, før de store skotske klubber fik øjnene op for den unge venstreback, og allerede efter et år røg Robertson videre til Dundee United. Opholdet på Tannadice Park blev kun én sæson, før Hull City og manager Steve Bruce hentede ham godt 500 kilometer længere ned ad Østkysten.

 

Gennembruddet i England

Selv om tiden i Hull sluttede trist, blev det til 3 år, hvor Robertson etablerede sig og nåede 99 kampe for the Tigers. Da Hull rykkede ned og startede sin kinddans med døden som topklub, slog Liverpool til og hentede venstrebacken Andrew Robertson til Melwood for en pris, som i dagens fodboldverden må betragtes som en slik.

I en sommer med Van Dijk-sagaen, købet af en kommende topscorer, en kreativ handel med Leipzig om kometen Keita og en transfer for evighedstalentet Oxlade-Chamberlain var det knap så opsigtsvækkende handel at hente en spiller, som kun ganske få havde det store kendskab til.

 

Sadio Mané vidste dog nok, hvem skotten var fra deres interne opgør, når Liverpool mødte Hull

 

Jürgen Klopp var dog sikker på, at han havde fundet den rette mand til pladsen venstre back og fortalte op til 17/18 sæsonen pressen, at han ville rykke James Milner tilbage på midtbanen. Alligevel var Robertsons vej til førsteholdet ikke snorlige og nem, for Alberto Moreno viste i pre-season så gode takter, at han blev foretrukket blandt de bagerste fire.

Det blev dog til en overbevisende debut for Robertson mod Crystal Palace i august, men alligevel var der enkelte spørgsmålstegn ved, om timingen af indlæg var god nok, og om Robertson gik godt nok ind i samspillet med de offensive kræfter.

 

Viljen til succes

Indstillingen var der dog ingen, der kunne sætte en finger på, og som Klopp udtalte, da Robertson blev hentet ind, så var der ikke noget loft på skottens ambitioner. Det var sikkert også de ambitioner, der fik ham til at banke på managerens dør for at få en forklaring på den manglende spilletid.

Robertson kunne nemlig ikke bruge omverdenens gode råd om tålmodighed til noget. Klopps råd var dog angiveligt det samme. Vær tålmodig, for vi har skrevet en lang kontrakt med dig.

I december kom chancen højst uventet for Robertson, som end ikke var i truppen mod Spartak Moskva. Kort før pausen trimlede Alberto Moreno om med en knæskade og blev i første omgang afløst af James Milner, og selv om denne imponerede stort i sit indhop, så røg Andy Robertson ind på holdet allerede til Merseyside-derbyet få dage efter.

 

Skal man entrere Liverpool-hjerter er der næppe en bedre vej af gøre det ad end ved at storspille mod de blå

 

Sagt med en kliché så kiggede han sig derefter ikke tilbage og gjorde pladsen så meget til sin, at Alberto Moreno ikke havde en chance for at slå ham af igen. Intet kunne ryste ham, og han viste med sin uimponerede attitude en enorm mental styrke i mange store kampe mod mange store spillere.

Defensivt stærk og med mange fremragende aktioner offensivt lignede han en stjernespiller i svøb. For mange Kopites står hjemmekampen mod Manchester City-kampen som den største ligakamp i sidste sæson.

I en utrolig periode i anden halvleg var Liverpool som et rovdyr i en blodrus og lammede favoritterne fra den blå del af Manchester, og ud over nogle utrolige mål så fik også Andy Robbos hidsige boldjagt i anden halvleg the Kop op af stolene. En publikumsfavorit var født under den mørke januar-himmel.

 

Mod nye mål

I forårets knockout-kampe i CL voksede Robertson med opgaverne, viste stor modenhed i nogle opgør med fyldte stadioner og stor tænding. Pludselig talte pressen om en spiller på allerhøjeste niveau og lovpriste en mand, som havde klaret sig igennem de tilbageslag, som han fik i starten af sin karrieren.

 

Robbo kan sandsynligvis se frem til mange år som anfører for The Tartan Army

 

Populariteten blev ikke mindre af, at Robertson er meget optaget af velgørenhed i lokalsamfundet og fremstår som en meget ydmyg type. Den nye sæson er startet, som den forrige sluttede, med stabile præstationer i en sikker bagkæde, og rygterne er gået på, af klubben står klar til at forlænge med den nykårede skotske landsholdanfører.

De opmærksomme Liverpool-fans har for længst bemærket, at der er én fast ingrediens i et rødt mesterskab - nemlig en skotte. Andy Robertson ligner en mand, der vil gøre alt for at gøre det til virkelighed.
Kunne du lide denne artikel?
Seneste nyheder