EN STEMME UDEFRA: SPURS


  • NÆSTE KAMP
  • FLERE STATISTIKKER


EN STEMME UDEFRA: SPURS


Så er det endelig Premier League-tid igen. Storopgøret på Wembley mellem Tottenham og Liverpool FC venter i morgen middag. 

12 Spurs-spillere har været afsted på landsholdsopgaver, det samme har 15 Liverpool-spillere. Liverpools landsholdsspillere har rejst i alt næsten 85.000 kilometer, mens London-holdets spillere har rejst 59.000 kilometer.

Heldigvis er flysæderne så behagelige nu om dage, at det forhåbentligvis ikke spiller ind og har indflydelse på LFC-mandskabets præstation i morgen, at de har rejst omkring 26.000 kilometer længere.

Femte runde af Premier League står for døren. Liverpool er jo som bekendt i front af ligaen med maksimumpoint efter de fire første kampe. Suveræn sejr over West Ham, godt fulgt op af to svære udesejre over Crystal Palace og senest hos Leicester - mens Brighton derimellem blev besejret hjemme på Anfield.

Det højeste gear er endnu ikke fundet frem, men mon ikke vi vil se det fra nu af og over de kommende måneder, hvor Tottenham Hotspur, PSG, Southampton, 2 x Chelsea, Napoli og Manchester City venter i de næste 7 kampe, der kommer i løbet af de næste 23 dage.

Med tanke på den lange sæson, de forventeligt mange kampe og med deltagelse i fire forskellige kampagner, er det kun naturligt at Klopps drenge har sparet lidt på krudtet i de første kampe. Alligevel er vi nummer 1 og kun Chelsea og Watford har formået at gøre os kunsten efter når det kommer til antallet af sejre. 

De har dog begge, og modsat Liverpool, mødt forventelige top 6-mandskaber, nemlig hhv. Arsenal og Tottenham og har slået dem.

 

Tottenham Hotspur

I morgen kommer turen så til Liverpool, der for første gang får top 6-modstand mod Spurs på Wembley. Spurs har allerede mødt Manchester United og så faktisk enormt stærke ud indtil de dummede sig på Vicarage Road mod Watford før landskampspausen.

Kampe mod Tottenham Hotspur har det med at være enten ret så middelmådige eller med fuld fart over feltet, masser af underholdning og masser af mål.

 

Nogle af målene endda ganske uforglemmelige.

 

Tottenham er den eneste klub der ikke var aktive på transfermarkedet denne sommer. Ingen indkøb overhovedet blev foretaget af manager Mauricio Pochettino. Noget der ikke er sket i Premier League siden 2003.

De to hovedårsager til manglende indkøb, skal ifølge Pochettino, ses i lyset af Storbritanniens snarlige udtrædelse af EU - altså brexit - har devalueret det britiske pund og gjort spillere fra resten af Europa 30 procent dyrere at købe.Samtidig har opførelsen af nye træningsfaciliteter og et nyt stadion sænket beholdningen i London-klubbens pengekasse.

Det efterlader to forskelligartede indtryk: Enten kan man synes at det er bindegalt, når man ser på de øvrige klubbers oprusten og justeringer forud for denne sæson, eller også kan man synes det er genialt og holdet får alletiders mulighed for at bevise at den besidder kvaliteten til at tage yderligere skridt mod toppen og pokalerne med den nuværende trup.

Måske er de vigtigste underskrifter faldet internt i klubben henover denne sommer:

Kort før Champions League-finalen i maj måned, begik Tottenham vel den vigtigste signing, i og med at Pochettino valgte at forlænge sin aftale frem til 2023. Det samme gjorde de tro væbnere i trænerstaben, Jesús Perez, Miguel D'Agostino og Toni Jimenez.

Mauricio Pochettinos ophold i Tottenham har været en stor succes på trods af manglende sølvtøj. Argentineren, der kom til klubben i 2014, skrev under på en ny 5-årig aftale og dermed har Tottenham-ledelsen lagt fremtiden fuldstændig over i Pochettinos hænder.

 

Pochettino jubler på Anfield, sidste gang de to hold mødtes. Det får han forhåbentlig ikke lejlighed til i morgen.

 

Der var ellers kraftige rygter om interesse fra både Real Madrid og Chelsea, men Pochettino var ikke selv i tvivl om potentialet hos The Lilywhites. Med ham ved roret endte de på 3. pladsen i sidste sæson og skal dermed ud og spille Champions League igen i denne sæson, hvor de er havnet i en dødsgruppe med FC, Barcelona, PSV Eindhoven og Inter.

En anden vigtig signing denne sommer, kom i starten af juni måned da topscorer Harry Kane satte sin underskrift på en ny aftale gældende frem til 2024. Det var et tillæg på yderligere 2 år til den kontakt der udløb i 2022 og var vel Tottenhams måde at sige “Fingrene væk!” på til især Real Madrid, der blev ved med at dukke op i medierne som mulig ny arbejdsgiver til den engelske landsholdsanfører.

Det er uden tvivl et klassemandskab med en fremragende manager i spidsen, der venter på Wembley denne eftermiddag.

 

Statistiker og H2H

Der er i alt afviklet 170 officielle kampe mellem Spurs og Liverpool siden det herrens år 1909. En sejrsstatistik der klart falder ud til Liverpools fordel:

Liverpool-sejre: 80
Uafgjorte: 42
Tottenham-sejre: 48

Siden det i 1992 blev til Premier League, er det blevet til i alt 52 kampe:

Liverpool-sejre: 23
Uafgjorte: 15
Tottenham-sejre: 14

Liverpool har i disse kampe nettet 88 gange mod Spurs’ 61 mål.

Siden Jürgen Klopps ankomst, hvor han den 17. oktober 2015 netop debuterede mod Spurs, er det blevet til 2 sejre (en i PL og en i Liga Cuppen) 4 uafgjorte og et enkelt nederlag. Debuten i 2015, skete til sammenligning med Klopp-holdet anno 2018, med Simon Mignolet på mål, Nathaniel Clyne og Alberto Moreno som backs, samt Martin Skrtel og Mamadou Sakho som CB’s.

En midtbane med Lucas Leiva, James Milner og Emre Can samt et angreb med Philippe Coutinho, Adam Lallana og Divick Origi. Formentlig er det kun James Milner vi ser på banen i morgen. Apropos Jürgen Klopp, så har han personligt stadig til gode at vinde en fodboldkamp på Wembley.

I Champions League-finalen i 2013, tabte Dortmund til Bayern München. I Liga Cup finalen mod Manchester City i tabte Klopp efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence og endelig det forsmædelige og smertelige 1-4 nederlag sidste år. Nederlaget på 1-4 i oktober sidste år, er nok det vi husker bedst, efter katastrofal indsats på Wembley, hvor Liverpool blev udspillet og udstillet.

 

Tid til at gøre Anfield South til vores igen

 

Noget positivt kom der dog ud af den kamp. Liverpool har nemlig sidenhen haft den bedste defensiv i ligaen. Hele 17 gange har LFC spillet til nul og der er kun scoret 23 gange imod The Reds. Sammenlignet, så har Manchester City på 2. pladsen, haft 13 clean sheets og indkasseret 26 mål, forfulgt af Chelsea med 15 clean sheets og 31 scoringer imod sig.

Et andet kig i statistikkerne viser også, at det er disse opgør i Premier League, at der bliver fløjtet for flest straffespark. I alt 22 gange i PL-æraen, har dommeren peget på pletten i kampe mellem Spurs og Liverpool.

Senest husker vi jo de to straffespark som Spurs fik tilkendt på Anfield i april måned i det hæsblæsende 2-2 opgør, hvor dommer Jon Moss var i gavehumør.

 

Dem skal vi holde øje med

Tottenhams Lucas Moura er brandvarm for tiden og det samme er Sadio Mané. De er begge de to mest kliniske afsluttere indtil videre i ligaens første fire kampe med 7 mål i alt efter 16 afslutninger imellem dem. Mané er topscorer med 4 mål mens Lucas Moura har nettet 3 gange. 

Sekundært så skal vi naturligvis holde øje med sidste års topscorer og runner up, Mohamed Salah og Harry Kane. De mangler begge for alvor at komme op i gear, men det er nok kun et spørgsmål om tid før de igen topper formen.

 

En stemme udefra: En Spurs-supporters synspunkter

Denne artikels forfatter havde flere valgmuligheder for at opsøge viden og få besvaret spørgsmål i ‘En stemme udefra’.

Det var muligt at interviewe skribentens egen søn på 11 år, der af mystiske årsager, tror at han holder med Spurs og både har Christian Eriksen-trøje, Spurs-pung og taske. Men han ved tydeligvis ikke helt hvad fodbold handler om.

En anden mulighed var at konsultere en god ven, der i øvrigt kommer på besøg i forbindelse med morgendagens kamp. Navnet er Bjarke Grænge Hansen, flink fyr på 53 år, der blev Tottenham-fan tilbage i de glade slut-70’ere efter ankomsten af Osvaldo Ardiles og Richardo Julio Villa. Han har indvilget i at stille op og besvare lidt spørgsmål forud for braget i morgen:

Tottenham Hotspur har slet ikke handlet denne sommer. Galt eller genialt? 

Det vil jo først rigtigt vise sig senere på sæsonen. Som flere spillere og Pochettino har været inde på, så er truppen rigtig god og meget svær at forstærke, ihvertfald omkring de 14-16 bedste. Ellers er det en rigtig stærk startellever vi kan præsentere. Udfordringen kan vise sig at være Harry Kanes nuværende knap så gode form, eller i værste fald en alvorlig skade. 

Alternativerne har dog på andre tidspunkter vist sig at være ok. Nok først og fremmest Son, men som Lucas Moura er startet, kan det også vise sig at være ham der kan tage over hvis katastrofen om en skade til Kane skulle indtræffe.

Omvendt kan man måske sige at Tottenham rent faktisk har fået tilført et par spillere eller tre, selvom de ikke er signet i seneste transfervindue. Forstå og fremmest Lucas Moura. Han har haft ekstremt godt af en opstart i fred og ro. Han har været utrolig skarp i de første kampe, hvilket kåringen til månedens spiller i august også vidner om.

Han kan blive en fremragende tilføjelse til Tottenhams spil og give en helt anden dimension med masser af fart. Jeg gad godt se ham i en opstilling i de kommende kampe sammen med hjemvendte Son, på hver sin kant. Det kunne blive spændende.

 

Næsten som et nyt indkøb. Men kun næsten.

 

Ydermere er skadede spillere som Viktor Wanyama, Eric Lamela, samt unge spændende Harry Winks stærkt på vej tilbage efter mere eller mindre langvarige skader og så ser en af PL’s bedste centerforsvarer, Toby Alderweireld, heldigvis ud til igen at skulle spille en vigtig rolle på Tottenhams hold efter længere tids kontraktbøvl.

Så et direkte save på om det er galt eller genialt, er nok ikke så lige til, men jeg er ret sikker på vi er mange der krydser fingre for at alle holder sig fit frem til næste transfervindue. For SÅ skal der handles ...

Hvis du også søger en forklaring på hvorfor vi ikke har handlet, så tror jeg ganske enkelt ikke der er penge til dyre indkøb, med bygning af vores nye stadion, forsinkelsen og den generelle usikkerhed omkring hvornår det overhovedet er færdigt!

Første kamp på det nye White Hart Lane skulle jo have været morgendagens storkamp mod jer, men nu siger de seneste rygter at det først er klar til marts måned. 

Hvordan ser du Liverpools transfervindue denne sommer? 

I har til gengæld fået brugt nogle penge! Hold op det er mange penge I har brugt på en keeper. Spændende om han viser sig at være pengene værd ...

Men det var absolut også Liverpools svageste punkt, så det er nok fornuftigt nok på trods af prisen. Købet af Naby Keita ser jeg som et fremragende køb. Han ser rigtig god ud, og med lidt tid kan han godt gå hen og blive en rigtig guldfugl. Ham glæder jeg meget til at følge.

Fabinho har jeg måske nok sværere ved at se helt passer ind, og ihvertfald hvem han skal spille i stedet for. Men samlet set med de indkøb, og de priser der er smidt på bordet må kravet eller forventningen til Liverpool næsten være en pokal i år. Enten PL/CL, eller som et lille plaster på såret en FA Cup. Et rigtig godt vindue af Liverpool.

Spurs blev jo 3’er foran os i sidste sæson, Hvad er dine forventninger til denne sæson i alle turneringer?

Hmmm. Nu er det jo Spurs vi taler om! Forventningen er helt klart en top 4-placering i PL. Alt andet vil være en fiasko. Alle taler om titler til Spurs som et krav. Skal det blive til det, så vil jeg mene det skal være en FA Cup-titel vi skal gå efter. Naturligvis drømmer jeg som alle andre, om et PL eller CL trofæ, men det ser jeg bare ikke som særlig realistisk.

Jeg forventer vi kommer videre fra puljen i CL, og hvad der derefter sker er jo meget svært at sige. FA Cuppen forventer jeg vi når langt, og alt efter lodtrækningerne, er det her vi øjner størst chancer.

I tabte til Watford i seneste runde, men havde ellers fået en fremragende start med tre sejre i de første tre kampe, blandt andet med en overbevisende sejr på Old Trafford. Vil vi se et mere urytmisk Spurs-hold indtil den næste transfervindue, eller var det et tilfælde med nederlaget på Vicarage Road?

Klassisk Spurs (og for den sags skyld også Liverpool). Fremragende præstation i den ene uge og en skidt præstation ugen efter. Vi var rigtig skidt spillende på Vicarage Road, men der er der flere andre af top 6 holdene, der vil få problemer i denne sæson.

Jeg tror Spurs får en meget stor udfordring med at rotere spillerene rigtigt i de mange kampe. Det bliver meget svært at give de største profiler den nødvendige hvile og når de bliver hvilet kan jeg godt frygte en noget urytmisk periode frem til januar. Jeg håber jeg tager grueligt fejl her.

De fleste fans fra andre klubber frygter for at skulle møde Liverpool i denne udgave. Kampe mod Liverpool generelt som Spurs-fan. Frygter du dem eller glæder du dig til dem?

Ligefrem frygter, er nok så meget sagt. Men jeg glæder mig helt vildt. Poch viste jo ved seneste hjemmekamp på Wembley hvordan Liverpool skulle spilles. Det håber jeg han gør igen i morgen. Når det så er sagt ø, så ved alle jo hvor skræmmende gode Liverpool kan være i deres omstillinger på dage hvor det rigtigt kører for dem.

Det behøver ikke at være tilfældet i morgen.Jeg ser frem til en spændende kamp på Wembley i morgen med håbet om en velfortjent 2-1 sejr til Tottenham Hotspur. COYS.
Kunne du lide denne artikel?
Seneste nyheder